Susuz köy suya kavuştu

Susuz köy suya kavuştu

Çubuk'a bağlı Susuz köyünde su sevinci yaşandı. Cami ile cemevinin yan yana bulunduğu köydeki Alevi dedeleri, hizmetten dolayı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e teşekkür etti.

Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne katılan Ankara'ya 60 kilometre uzaklıktaki Susuz köyünde su sevinci yaşandı. Tarihinde su ve sıcak asfalt görmeyen 400 nüfuslu 300 yıllık Alevi köyüne yapılan yatırımı sevinçle karşılayan köylüler, cemevinde yemek verdi.

Su olmamasından dolayı yıllardır Ankara'ya göç veren Susuz köyü sakinleri, parti ayrımı yapmadan hizmete oy vereceklerini dile getirdiler. Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Koordinatörü Burhan Yazar, Büyükşehir Belediyesi'nin Susuz köyüne 14 kilometre kanal döşemesi yaptığını belirterek, "Bayramın birinci günü başlanan çalışma ay sonunda sona eriyor.

Yol genişletme çalışmalarının ardından asfaltı atılacak. Hiçbir zaman için Ankara'da Çerkezmiş, Aleviymiş, Lazmış diye ayıran namerttir. Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, bana bu köye su getirilmesi için yetki verdi. Bizde çalışmalara başladık, en kısa zamanda tamamlayacağız" dedi.

Köy muhtarı Hüseyin Elden ise, köyün 300 yıllık bir yerleşim yeri olduğunu ifade ederek, "Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlanmamızla hizmetlere başlandı. Şimdiye kadar suyun gelmesi için iktidara gelen belediye başkanlarına ricada bulunduk, ancak bir çözüm bulamadık. Murat Karayalçın'ın belediye başkanlığında sorunlarımızı kendisine ilettik. Karayalçın uğraştı ama bir sonuç alamadık. Melih Bey'e çok teşekkür ediyoruz. Suyumuz bağlandı, gelmek üzere. İnşallah bundan sonra 'sulu' köy olacak. Gökçek, her türlü sorunumuzu çözeceğinin sözünü verdi" diye konuştu.

Köylerinde hem cami hem de cemevi bulunduğunu söyleyen muhtar Elden, "Bu zamana kadar camimizi kendimiz yaptık, cemevini kendi imkanlarımızla yaptırdık. 1952 yılından beri köyümüze imece usulüyle hizmet yaptık. Büyükşehir Belediyesi, cemevi ve caminin önünü asfalt yapacak" dedi.

Alevi Dedesi Mustafa Kemal Dönmez ise, köylerine su getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e teşekkür ederek, susuzluktan dolayı çok sıkıntı çektiklerini dile getirdi.

Konuşmaların ardından kurban kesilerek, cemevine geçildi. Cemevinde Büyükşehir Belediyesi çalışanları ve köylülere yemek verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum