Muhtarlar Bilgilendirildi

Muhtarlar Bilgilendirildi

İlçe Tarım Müdürlüğü Tarafından Muhtarlar, Zararlılarla Mücadele, Toprak Analizi, Hayvancılık, Destekleme Gibi Konularda Bilgilendirildi.

Çubuk İlçe  Tarım Müdürlüğü tarafından muhtarlar, zararlılarla mücadele, toprak analizi, hayvancılık, destekleme gibi konularda bilgilendirildi. Çubuk İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından mahalle ve köylerde yapılan bilgilendirme toplantıların ardından, muhtarların da bilgilendirilmesi yapıldı. Halk Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda yapılan toplantıda, muhtarların bölgelerinde bulunan çiftçilere destek ve yardımcı olmaları istenirken, toprak analizi, gübreleme, reçete ve çiftçi kayıt defteri kullanımı hakkında da bilgiler verildi.

İlçe Tarım Müdürü Cengiz Akbayrak, toprakta meydana gelen hastalığın veya zararlıların görüldüğü taktirde kendilerine getirilmesini isteyerek, 'Sayın muhtarlarımız arazilerinizi sık sık gezin. Çiftçilerimize de arazilerini gezsine teşvik edin. Her hangi bir olumsuzluk gördüğünüzde bunu lütfen bize getirin. Bakın bu çok önemli ihmal etmeyin. Bizim arazileri sık sık gezecek personelimiz yok. Bize bu konuda yardımcı olun' dedi

Tarla faresi mücadelesinde çiftçinin ilgisiz kaldığını vurgulayan Akbayrak, bu mücadelenin toplu halde yapılması gerektiğinin altını çizdi. Akbayrak, kendilerinin bu mücadelede çiftçinin ayağına kadar gittiklerine ancak çiftçilerin ilaçların ücretli olduğunu duyunca mücadele yapmaktan vaaz geçtiklerini söyledi. Reçetesiz ilaç kullanılmayacağını da kaydeden Akbayrak, reçeteleri ve çiftçi kayıt defterini köylerde bulunan tarım danışmanlarının ve İlçe Tarım Müdürlüğünde bulunan Ziraatçıların yazaca bileceğini belirtti.

Bundan sonra Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde hayvan taşımacılığında sağlık raporu alınmasının kaldırıldığını belirten Akbayrak, 'Bundan sonra Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde hayvan taşıma da sağlık raporu alınmayacak. Bunun yerine sadece belediyeden menşe-i şahadet name ve pasaportları ile taşıma yapılacak. Kulak küpesi olmadığı taktirde de hayvan pazarına hayvan girişi yapılmayacak. Polis ve Jandarma bu konuda denetimleri daha sık yapacak. Bu konuda da bizlere yardımcı olunuz ve bölgenizdeki insanları bilgilendiriniz' şeklinde konuştu

Bilgilendirme toplantısı daha sonra soru cevap şeklinde devam ederken, muhtarlar kendileri için düzenlenen bilgilendirme toplantılarının bölgeleri için ve ilçenin tarım üretimi için çok yararlı olduğunu söylediler.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum