Çubuk'un İlk Köy Müzesine Öğrenci Akını

Çubuk'un İlk Köy Müzesine Öğrenci Akını

Tarihe ışık tutan materyalleri toplayarak bir ilke imza atan Kuruçay Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin, Kuruçay Köyünde açtığı Çubuk'un ilk Tarih Müzesi öğrenci akınına uğruyor.

Çubuk Belediyesi Sosyal ve Kültür İşleri Müdürlüğü, "Müzeler Haftası" kapsamında Kuruçay Köy Müzesine Gazi Üniversitesi Radyo Televizyon Meslek Yüksek Okulu Bölümü öğrencilerine gezi düzenledi. Geçtiğimiz ayda müzenin ve Çubuk bölgesinin bir grup öğrenciye gezdirildiğini belirten Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Çubuk"un her değerine çok önem verdiklerini, Ankara Savaşı"nın geçtiği Çubuk Ovasının ön plana çıkaracak çalışmalar yürüteceklerini belirtti. Öğrencilere ilçe ile ilgili yürüttükleri projelerde yardımcı olup ilçeyi tanıttıklarını ifade eden Başkan Özden, ilçenin gelecekte çok önemli bir turizm noktası olarak öne çıkacağını söyledi.

Kuruçay Muhtarı Mükremin Öztürk ise müzelerine gelen ziyaretçileri ağırlamaktan memnun olduğunu ifade etti. Müzelerinin köy konağından ayrı bir yere taşınıp genişletileceğini belirten Öztürk, müze hakkında ziyaretçilere bilgi verdi. Müze'de Osmanlı'dan günümüze Tarihe ışık tutan materyaller sergilendiğini belirten Öztürk, müzelerinin yoğun ilgi gördüğünü de sözlerine ekledi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum