Çubuk'ta köylüler yağmur duasına çıktı

Çubuk'ta köylüler yağmur duasına çıktı

Çubuk'a bağlı Kapaklı Köyünde çiftçiler kurban keserek yağmur duasına çıktı. Din görevlileri tarafından edilen dualara ceket ve montlarını ters giyen köylüler gözyaşları ile eşlik etti.

Kapaklı Köyünün Sümbül Ağa mevkiinde bulunan Nazlı Bacı tepesinde düzenlenen yağmur duasına Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve köy sakinleri katıldı. Tepede kılınan namaz ve okunan duaların ardından imamlardan İlyas Uzun ve Ali Koçak tarafından yağmur duası yapıldı. 

Yağmur duaların çok önemli bir anlamı olduğuna dikkat çeken Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, şunları söyledi:

 " Köylerimizde ki bu birlik ve dayanışma bizi çok memnun ediyor. İnsanların huzur ve mutluluk içerisinde cenabı Allah ‘a yakarışı inşallah onun sonunda da beklediğimiz yağmurlar gelecek hocam öyle söyledi. Burada ki birlikte yemeler içmeler birlik ruhu her şeyin üzerinde dostluk, dayanışma ve birlik ruhu beni çok etkiliyor. Buralarda bulunmaktan çok büyük keyif alıyorum. Cenabı Allan inşallah ülkemizden, Ankara’mızdan, Çubuk’umuzdan huzur ve saadeti eksik etmesin. Her iki cihanda da bütün bu emeği geçenlere Cenabı Allah rahman ve rahim ismiyle muamele etsin inşallah. " 

- Çubuk 2 Barajında su en dip seviyeye indi

İlçede ve bölgede uzun zamandır beklenen yağış alınmadığı için barajların boş olduğuna dikkat çeken Başkan Acehan,  ilçe halkının suyu tasarruflu kullanmasını istedi.

Acehan şöyle devam etti:

"Şimdi yağmurlar yeterince yağmadığına göre barajlarda boş, suyu gereksiz yere kullanmaktan hepimizin kaçınması gerekiyor. Suyu gerçekten ihtiyaç olun yerlerde kullanmak gerekiyor. Ama bugün artık her yerde ve her evde su olduğuna göre, su kullanımı da çok çok arttı. İnsanları suyu belli bir kullanımın altına indiremiyoruz.  Biz yine de dua edelim Cenabı Allah bize yağmur versin, barajlarımız dolsun inşallah. Çubuk 2 Barajında su şuana kadar gördüğüm en dip seviyeye inmiş durumda. Büyükşehir Belediyemizin Kavşakkaya Barajından Çubuk 2 Barajına su aktarmak için bir projesi bulunuyor. Sıkıntı olmayacak ama bizler sularımızı çok iyi depolayarak, az tüketerek, bu tasarrufa katkı vermemiz gerekiyor.’’

yagmur1-001.jpgyagmur2-001.jpgyagmur3-001.jpgyagmur4-001.jpgyagmur5-001.jpgyagmur6-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.