YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ’NDEN GYNOCAS - PELVIK ANATOMI KADAVRA KURSU

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ’NDEN GYNOCAS - PELVIK ANATOMI KADAVRA KURSU

Gynocas-Pelvik Anatomi Kadavra Kursu 5-6 Eylül 2015 tarihinde Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi sağlık Temel Bilimleri ve Laboratuvarları binasında düzenlenecek.

IHA

Gynocas-Pelvik Anatomi Kadavra Kursu 5-6 Eylül 2015 tarihinde Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi sağlık Temel Bilimleri ve Laboratuvarları binasında düzenlenecek.
Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Filiz Yavuz Avşar, 5 -6 Eylül’de Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Temel Bilimleri ve Laboratuvarları binasında düzenlenecek olan Gynocas - Pelvik Anatomi Kadavra Kursu ile ilgili, “Kadın hastalıkları ve doğum uzmanlığı ve uzmanlık sonrası dönemindeki eğitimsürecinde anatomi konusunda eksikliklerimizin bulunduğunu ve kadavra üzerinde çalışmanın ne kadar gerekli olduğunu her ortamda dile getirmekteyiz. Bu eksikliklerin giderilmesine yönelik olarak zaman zaman kurslar düzenlenmekte, ancak kadavra sayısındaki azlık sebebiyle ihtiyaç tam olarak karşılanamamaktadır. Buradan yola çıkarak daha fazla sayıda kadavra ile yapılacak bir kurs planlamış bulunmaktayız. Beş ayrı masada taze kadavra üzerinde yapılacak olan kurs programı iki gün sürecek ve hem teorik hem de pratik olarak eğitim verilecektir” ifadelerini kullandı.
“Birinci masada temel pelvik-abdominal yapılar, damar ve sinir anatomisi, pelvik organların diğer yapılarla ilişkisi, pelvik taban anatomisi, anatomistler tarafından ayrıntılı olarak gösterilecektir” diyen Avşar, şunları kaydetti:
“İkinci masada kadavra üzerinde laparoskopik giriş teknikleri, laparoskopikdiseksiyon teknikleri ve kadavrada laparoskopiksütür atma teknikleri ön planda olarak laparoskopik cerrahi deneyimi arttırmak üzerine eğitim verilecektir. Üçüncü masada pelvik taban cerrahisi, TOT ve TVT uygulamaları, hangi anatomik yapıların geçildiği, ne gibi komplikasyonlar olabileceği, BURCH ve diğer ürojinekolojik yaklaşımların tekniği ve önemli anatomik yapılar hakkında eğitim yapılacaktır. Dördüncü ve beşinci masalarda özellikle onkoloji yan dal asistanlarının yararlanması için düşünülen, ileri düzey jinekolojik onkoloji cerrahi teknikleri ve önemli anatomik yapılar hakkında eğitim verilecektir. Her masada on katılımcı olması planlanmıştır. Katılımcıların diğer yapıları ve cerrahi teknikleri görebilmesi için gerektiğinde rotasyon yapılabilir. Ancak ilk gün katılımcıların masası sabit olacağından katılımcının başvuru sırasında hangi konuda öncelikle eğitim almak istediğini bildirmesi gerekmektedir.”
Avşar, ayrıca kursun teorik ve pratik olarak kadın hastalıkları ve doğum uzmanlığı ve uzmanlık sonrasındaki akademik eğitime önemli katkısı olacağını da ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.