Yeşilay Haftası Etkinlikleri

Yeşilay Haftası Etkinlikleri

Çubuk’ta Yıldırım Beyazıt ve Yavuz Selim İlkokulları tarafından sigaranın zararları konulu program düzenlendi.

 

Yavuz Selim İlkokulunun bahçesinde düzenlenen programa Okul Müdürü Mehmet Ali Atlı, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı.

                Minik öğrenciler tarafından hazırlanan programda, kendi hazırladıkları kostüm ve pankartlarla dünyada her yıl yaklaşık 4 milyon insanın sigaradan hayatını kaybettiğini anlatmaya çalıştılar.

                Gerekli önlemlerin alınmaması halinde bu sayının önümüzdeki 20 yılda 10 milyona ulaşacağına dikkati çeken minik öğrenciler, Türkiye'de ise her yıl yaklaşık 100 bin insanın sigara nedeniyle erken yaşlarda hayatlarını kaybettiğini kaydettiler.

                Öğrenciler tarafından yapılan konuşmaların ardından, öğrenciler, sigaranın zararlarını anlattıkları şiir, piyes ve skeç gösterileri sundular.

                Yıldırım Beyazıt İlkokulu öğrencileri de hafta boyunca sınıflarında birçok etkinlik yaptılar. Öğrencilere haftanın önemini ve sigaranın zararlarını anlatan videolar izlettirildi. 

                Hafta ile ilgili bilgi veren 2-C Sınıfı Öğretmeni İsmail Arık,’’Çocuklarımız, kötü alışkanlıklar edinmesin, mutlu bir yaşam sürsünler diye çabalarken gördük ki birçok evde sigara içiliyor ve bunlar çocuklarımızın gözleri önünde yapılıyor.  Son etkinliğimizi de anne ve babalara mektuplar yazarak tamamladık. Son etkinlikteki amacımız çocukların diliyle anne babaları bu illetten kurtarmaktı. Sigara kullanmayan anne ya da babalarımız var. Onlara da teşekkür etmek için bu mektupları yazdık. Öğrencilerimiz mektuplarında özetle diyorlar ki, ben anne babama daha fazla sarılmak istiyorum’’dedi. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.