Yaşlılara Alzheimer Taraması Yapıldı

Yaşlılara Alzheimer Taraması Yapıldı

Çubuk Belediyesi tarafından ilçede yaşayan 65 yaşın üstü yaşlıları alzheimer taraması yapıldı.

 

Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından ilçe genelinde organize edilen sağlık taramasında Halil Şıvgın Çubuk Devlet Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. İbrahim Kutluer ve beraberindeki sağlık ekipleri tarafından, 65 yaş üstü hastalar çeşitli testlerden geçirilerek muayene edildi. Yapılan muayenelerde çıkan sonuçlara göre hastalara doktor tarafından tedavi yöntemleri ve izlenecek yöntemler hakkında bilgi verildi.

                Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, belediye olarak çağın hastalıkları konusunda zaman zaman sağlık taramaları yaptıklarını hatırlatarak, bu hastalıklardan biri olan alzeimer’e de bu anlamda önem verdiklerini kaydetti. Esenboğa, Yenice, Akkuzulu, Tahtayazı, Yukarı Çavundur mahallelerinde başlayan ve ilçe merkezde de yapılan taramaların 4 gün sürdüğünü anlatan Başkan Özden, taramaların yapıldığı merkezlere gelemeyenlerin araçlarla evlerinden alınmak sureti ile kontrolden geçirildiğini ifade ederek, şunları söyledi:

’’Sağlık İşleri Müdürlüğümüz tarafından organize edilen programda 65 yaş üstü vatandaşlarımıza alzheimer taraması yaptırıldı. Çağımızın rahatsızlığı olan ve özellikle stres, üzüntü gibi nedenlerle ortaya çıkan bu rahatsızlık için birçoğumuz nasıl olsa bir şey olmaz diye vakit ayırmıyor. Tüm hastalıklarda olduğu gibi erken teşhisin önemli olduğu bu hastalık içinde erken teşhisi ve tedavisi için biz bu hizmeti vatandaşlarımızın ayağına getirdik. El bette temennimiz hiç kimse de bu rahatsızlığın görülmemesidir. Ben tüm vatandaşlarımıza erken teşhis için mutlaka taramalara katılmalarını tavsiye ediyorum.’’

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.