Türkiye'nin en büyük hastanesinin temeli atıldı

Türkiye'nin en büyük hastanesinin temeli atıldı

Türkiye'nin en büyük hastanesi olacak Etlik Şehir Hastanesi'nin temeli Başbakan Erdoğan'ın katıldığı törenle atıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Etlik Şehir Hastanesi temel atma töreninde yaptığı konuşmada, geçen ay İstanbul'da düzenlenen törenle 14 ilde yapılacak 15 şehir hastanesine ilişkin protokolün imzalandığını, 18 Eylül'de ilk olarak Bilkent'teki, 5 Ekim'de de Adana'daki şehir hastanesinin temelinin atıldığını anımsattı.

"Şu anda muhalefet var ya, o zaman genel müdürdü bir tanesi de"

İktidara geldikleri Kasım 2002'de, Türkiye'yi eğitim, sağlık, adalet ve emniyet değerleri üzerinde ayağa kaldıracaklarını söylediklerini anımsatan Erdoğan, 11 yılda bu dört alanda tarihi bir dönüşümün gerçekleştiğini vurguladı. Ulaştırma, haberleşme, enerji, turizm, konut gibi bir çok alanda da Türkiye'yi, Cumhuriyet tarihi boyunca yapılanlara denk, çoğu konuda daha fazla hizmete kavuşturduklarını anlatan Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bilhassa sağlık alanında yaptığımız hizmetlerin manasını, 11 yıl, 15 yıl, 20 yıl önce ülkemizde bu işlerin nasıl yürüdüğünü bilenler anlayabilir. Ama bugünün 20 yaşındaki, 15 yaşındaki genci anlamaz. Niye? Onlar o günleri yaşamadılar, o çileleri bizim gibi çekmediler. Ama biz o çileleri çektik. Ben, sabah namazından sonra İstanbul Ok Meydanı SSK Hastanesi'ne gidip numara alırdım. Anacığım hastaneye gelecek, orada tedavi olacak, numara. Numarayı alırsın, gelir tedaviye reçete verilir, ilaçların üçü var ikisi yok, ikisi var üçü yok. Ne olacak? Git eczaneden satın al. Benim verdiğim sigortayla ilgili primler ne olacak? Hani şu anda muhalefet var ya, o zaman genel müdürdü bir tanesi de. O genel müdürün olduğu dönemlerde biz, hastanelerde ilaç bulamıyorduk, ilaç. Ama şimdi benim vatandaşım, benim halkım şu anda istediği eczaneye gidip ilaçlarını alıyor. İstediği hastanede tedavisini oluyor. Artık işçinin, memurun, PTT'linin hastanesi diye bir ayrım yok. İşçi, köylü diye bir ayrım yok. Hepsi bu hastanelerden gelip de tedavi olma hakkına, imkanına sahip.

11 yı önce hayal bile edilemiyordu

Bugün aile hekimliğiyle, polikliniğiyle, hastanesiyle, her türlü aracı gereciyle, ilacıyla bir el uzatımı mesafede olan sağlık hizmetleri 11 yıl önce hayal bile edilemiyordu. Normal vatandaş bir yana parası olan bile bu imkanı yakalayamıyordu. Tedavi parasını ödeyemediği için hastanede rehin, rehine kalanlar var mıydı? Ölülerimiz bile rehin alınıyordu. Onu alamıyorduk. O günlerden bugüne geldik. Şimdi böyle bir şey var mı? Asla, olamaz. İlacını bulamayan, bulsa bile alamayan insanların durumları artık gazetelerde, televizyonlarda haber konusu bile yapılmıyor."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.