Türk Kızılayı Çubuk'ta kan bağışı hedefine ulaştı

Türk Kızılayı Çubuk'ta kan bağışı hedefine ulaştı

Türk Kızılay'ı Çubuk Şube Başkanı Selahattin Koç, bu yıl ki kan bağışı hedefine ulaştıklarını söyledi.

Koç, yaptığı açıklamada, kan bağışında 2013 yılı hedeflerine ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır" sloganıyla çıktıkları yolda başarıyla devam ettiklerini belirtti.

İlçede bir yılda 8 defa kan bağışı kampanyası düzenlediklerini kaydeden Koç, "Güvenli ve gönüllü kan bağışçısı konusunda 2013 hedefimiz bin ünite kan bağışı iken bu hedefi 2013 yılında bin 100'e çıkardık. Yıl sonuna geldiğimiz bugünlerde de hedefe ulaşmanın mutluluğu ve sevincini yaşıyoruz" şeklinde konuştu. 

Yılı çok güzel ve başarılı şekilde bitireceklerini vurgulayan Koç, yaptıkları çalışmaları şu şekilde anlattı:

"İlçemizde maddi gücü yeterli olmayan ve yeni doğum yapan hanımlara yönelik Halil Şıvgın Çubuk Devlet Hastanesi ile 33 Sevgi Bohçası dağıttık. Ramazanda iftar vaktinde toplu taşıma araçlarında ve Perşembe Pazarı'nda 6 bin kumanya dağıttık. İhtiyaç sahibi ailelere 120 gıda paketi ve 300 kıyma, kavurma dağıttık. Düğünü olan 3 kişiye bedava düğün salonu tutarak eşya yardımı yaptık. Engelli vatandaşlarımıza yönelik 4 tekerlekli sandalye dağıttık. Tespit edilen ihtiyaç sahibi 10 aileye 2 bin 500 liralık nakdi yardım ve 200 aileye de giyecek ve ayakkabı yardımı yaptık. Ramazan ayında özürlü, şehit yakınları ve gazilere iftar yemeği verdik"

Koç, faaliyetlerine destek veren herkese teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.