TÜRK KIZILAY’ INDAN ÖDÜL ....

TÜRK KIZILAY’ INDAN ÖDÜL ....

Kan Bağış Kampanyaları’nda en çok kan verenlere ve kampanyayı destekleyenlere ödül verildi.

                                                                                              Şuayip YAMAN

 

‘10. Uluslar arası Çubuk Kültür Festival’ inde en çok kan bağışlayanlara ve kampanyalara destek verenlere Türk Kızılay’ı Çubuk Şubesi tarafından ödül verildi.

 

Türk Kızılay’ ı Çubuk Şubesi ilçe genelinde düzenlediği ‘Kan Bağışı Kampanyaları’nda en çok kan bağışında bulunan ve kampanyalara destek veren gönüllülere ödül verdi.

 

İlçe Kaymakamı Cemal Şahin, "10. Uluslararası Çubuk Kültür Festivali" kapsamında düzenlenen törende ‘Kan Bağışı Kampanyaları’na destek verilmesi gerektiğini belirttiği konuşmasında,  “Türk Kızılay’ının toplumdaki algısı sağduyulu vatandaşlarımızın desteği ve katkısı ile her geçen gün daha da güçlenmiş ve güçlenmeye de devam etmektedir.

Türk Kızılay’ı, ülkemizde ve yurt dışında çok güzel hizmetlere imza atıyor. İnsanların yardımına koşuyor. Bundan ülkemizin kuruluşu olarak gurur duyuyoruz. Ayrıca kan alma ekiplerini sıklıkla  Çubuk' ta görüyoruz. Arkadaşlarımız sıklıkla geliyor ve vatandaşlarımız bu konuda çok duyarlı. Geldiklerinde günlük ortalama 50 ünite kan alıyorlar. Bu da Türkiye ortalamasının sanıyorum çok üzerinde. Çubuklu hemşerilerime çok teşekkür ediyorum."

Türk Kızılay’ı Çubuk Şube Başkanı Selahattin Koç ise kurumun dünyada yardım kuruluşları arasında ilk 5'e girdiğini anlatarak, şunları kaydetti, "Kızılay, çok önemli işler yapıyor. Ancak bunlardan en önemlilerinden biri Kan Bankası.

İnsanlarımızın sokakta kan aramasını engellemek bizim işimiz. Bunu sizlerin destekleriyle yapıyoruz. Çubuk'ta çok sayıda kan bağışı oluyor. Çubuklulara gerçekten sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Ayrıca bizlere yardımcı olan Kaymakamımız Cemal Şahin'e, Belediye Başkanımız Dr. Tuncay Acehan' a ve İlçe Müftümüz Bilal Kara'ya sonsuz teşekkür ediyorum."

10 üniteden fazla kan bağışlayan;  Satılmış Benli, Uğur Tokmak, Murat Aslan, Kemal Yaylaz, Mesut Yaşar, Aslan Çağlar,Hakan Bayram, Murat Kandil ile, 10' ar ünite kan veren 39 kişiye madalya ve teşekkür belgeleri; İlçe Kaymakamı Cemal Şahin, İlçe Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Metin, İlçe Müftüsü Bilal Kara, Türk Kızılay’ı Çubuk Şube başkanı Selahattin Koç ve Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Gökmen tarafından takdim edildi.

Törende ayrıca Türk Kızılay’ı Çubuk Şubesi’nin çalışmalarına ve kampanyalarına destek veren İlçe Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Metin, İlçe Müftüsü Bilal Kara, Çubuk Platformu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Gazeteci-Yazar Şuayip Yaman ve Anadolu Ajansı Çubuk Muhabiri Hüseyin Yiğiner’e de Türk Kızılay’ı Çubuk Şube Başkanı Selahattin Koç tarafından birer plaket verildi.

suayip-yaman.jpgh.y.jpg

kandscn8748-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.