Türk hekimden çığır açacak yeni bir kan tahlili parametresi

Türk hekimden çığır açacak yeni bir kan tahlili parametresi

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Özcan Erel, Dünyada mevcut olmayan yeni bir Kan tahlili parametresini icat ederek dünya literatürüne girdi.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Özcan Erel, Dünyada mevcut olmayan yeni bir Kan tahlili parametresini icat ederek dünya literatürüne girdi. Geliştirdiği yeniliğin adının “Tiyol Disülfid denge ölçümü” olduğunu ifade eden Erel, çalışmasının Bilim dünyasındaki araştırmacılara öncülük edebilecek yeni bir test olduğunu belirterek, araştırmacı hekimleri bu testi uygulamaya davet etti.

ANKARA-Dünyada mevcut olmayan yeni bir Kan tahlili parametresini icat ederek dünya literatürüne giren Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Ana bilim dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Özcan Erel, Medimagazin’e açıklamalarda bulundu.

 Çalışmanın Uluslar arası anlamda saygın ve özgün bir dergi olan Clinical Biochemistry’ de yayımlandığını ifade eden Erel, yapılan bu çalışma ile araştırmacı hekimlere ücretsiz kit ve analiz imkanı sağlayacağını bunun yanında güçlü interaktif hizmet desteği ile hekimlere isim ve ana ortak olabilme ortamı da sağlayacaklarını kaydetti.

 “Tiyol Disülfid denge ölçümü” çalışmasında mevcut kan testlerinde ölçülen şeker, üre, kolestrol ve vitamin değerlerine yeni bir parametre eklediklerini ifade eden Erel, şunları kaydetti:
 

 “Şimdiye kadar bu test mevcut değildi. Testi tanımlayarak, tanımladığımız durumu ölçmeye başladık. Başkalarının da bunu bizim gibi ölçebilmesini sağlayacak verimlilik ve niteliklerini geliştirdik. Ve bunu uluslar arası alanda yayımlatarak, Türk Patent Enstitüsüne de başvurumuzu yaptık” diye konuştu.

 Çalışmasını Bilim dünyasında araştırmacılara öncülük edebilecek yeni bir test olarak ifade eden Prof. Dr. Özcan Erel, yaptığı çalışmanın kanser hastalıklarının gruplandırılmasında, obezite, diyabet, romatizma, enfeksiyonlar ve yaşlanma gibi bozuklukların mekanizmasında yeni bir çığır açacağını belirtti.

 Erel, çalışmaya ortaklık edecek bilim insanlarının araştırmaya katılıp, Kitlere ihtiyaç olması halinde 1 haftada tüm Türkiye’nin ihtiyacını karşılayacak üretimi sağlayabileceklerini belirtirken, gönderilen testlerin sonuçlarını 1 hafta içerisinde raporlanmış şekilde hekimlere iletebileceklerini bildirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum