Trilyon Dolarlık Şeyh Kayıp

Trilyon Dolarlık Şeyh Kayıp

Önceki gün Fas'ın başkenti Rabat yakınlarındaki bir gölete uçağı düşen Birleşik Arap Emirlikleri'nden Prens Şeyh Ahmed bin Zayed El Nahyan'ı arama çalışmaları halen devam ediyor

 

875 dolarlık Abu Dhabi Investment Authority'yi yöneten ve Amerikan Forbes dergisitarafından Dünyanın güçlü 27. kişisi olarak gösterilen, BAE Devlet Başkanı Halife bin Zayed El Nahyan'ın küçük kardeşi Prens Şeyh Ahmed bin Zayed El Nahyan'ı arama çalışmaları başkente 10 km mesafedeki gölette dalgıçlar tarafından sürdürülüyor.
Güvenlik çemberine alınan bölgeye giriş-çıkışlar yasaklanırken Faslı ve BAE'li yetkililer açıklama yapmaktan kaçınıyor. İsminin gizli kalması koşuluyla konuşan BAE'li üst düzey bir , "sessizliğin dayanılmaz olduğunu ve en azından bulunup bulunmadığı ve durumuyla ilgili bilgilenmek istediklerini" söyledi.
bölge sakini, şeyhin gölete bakan bir evi olduğunu ve bölgeye sık sık geldiğini belirtirken göletin son yağışlarla birlikte yükseldiğini ve derinliğinin 60 metreye ulaştığını, aramaların bu sebeple uzayabileceğini kaydetti.
Önceki günkü kazada Prens Şeyh Ahmed bin Zayed El Nahyan'ın planörü göle düşmüş, pilot kazadan yara almadan kurtulurken prens kaybolmuştu. Kazanın nasıl meydana geldiği konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.