Maglaj, sular altında yardım bekliyor

Maglaj, sular altında yardım bekliyor

Çubuk’un Kardeş Şehri Basna Hersek’in Maglaj şehri sel nedeniyle sular altında. Vatandaşlar, çatıda bekleyerek kendilerine yardım eli uzatılmasını bekliyor.

Saraybosna’nın 100 km kuzeyinde bulunan Çubuk’un kardeş şehri olan Maglaj’ın Belediye Başkanı Mehmed Mustabasic, ‘’Elektriğimiz yok, telefonlarımız çalışmıyor. Dünya ile bağlantımız tamamen kesilmiş durumda’’ diyor.

maglaj2.jpg

Bosna-Hersek’te birkaç gündür devam eden yağışlar, nehir taşkınlarına ve su baskınlarına sebep oldu. Başkent Saraybosna’daki Milyatska nehrinin yüksekliği ise son 10 yılda en üst seviyeye çıkarak 2,5 metreye yaklaştı. Saraybosna’nın yanı sıra Tuzla ve Zenitsa-Doboy kantonunda yüzlerce ev sular altında kaldı. Binlerce haneye elektrik verilemezken birçok köyde insanlar tahliye edildi.

maglaj3.jpg

Zavidoviçi şehrinde yükselen Bosna nehri, çelik bir köprüyü yerinden kopararak sürükledi. Polisler, vatandaşların bazı köprülerden geçişine müsaade etmedi. Saraybosna’nın 100 kilometre kuzeyinde bulunan ve Çubuk İlçesinin de Kardeş Şehir olan Maglaj şehrinde birçok yolu su basarken, telefon ve elektrik hatları kesildi. Şehrin dünya ile bağlantısı koptu. İnsanların çatılarda yardım beklediği belirtiliyor.

Vatandaşları kurtarmak için bölgeye askerî helikopterler gönderildiği bildirilirken, Maglaj Belediye Başkanı Mehmed Mustabasic, eğitim için Ankara’da bulunan kızı Neira Mustabasic aracılığı ile yardım talebinde bulundu.

maglaj4.jpg

Mustabasic, ’’Elektriğimiz yok, telefonlarımız çalışmıyor. Dünya ile bağlantımız tamamen kesilmiş durumda. Yani durumumuz çok ağır ve alarm veriyor. Tüm kardeşlerimizden yardım bekliyoruz. Acil yardım gelmesi gerekiyor’’şeklinde konuştu.

Şehirde 360 ev sular altında kaldı. Aralarında hamile, sakat ve çocukların da bulunduğu yüzlerce kişi tahliye için yardım bekliyor. Sel nedeniyle 5 kişi hayatını kaybettiği belirtilirken, 13 bölgede olağanüstü durum ilan edildi.

maglaj6.jpg

Okullar tatil edilirken, Maglaj tarihinin en büyük sel felaketini yaşanıyor.

Maglaj’da ki sel felaketi nedeniyle Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan’da,  Maglaj’ın Belediye Başkanı Mehmed Mustabasic’e başsağlığı ve geçmiş olsun mesajı yayımladı.

maglaj7.jpgmaglaj8.jpgmaglaj5.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.