Estonya'da Külliye Yapılması İçin Çalışma Başlatıldı

Estonya'da Külliye Yapılması İçin Çalışma Başlatıldı

Çubuk'ta, Estonya'da külliye yapılması için yardım kampanyası başlatıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığının yürüttüğü 'Kardeş Müftülük Projesi' kapsamında EstonyaMüslümanları Müftülüğü ile kardeş olan Çubukİlçe Müftülüğü, Estonya Müslümanları Müftüsü İldar Muhammedşin'in talebi üzerine Estonya'da cami, Kur'an kursu, konferans salonu, ofis, kütüphane gibi sosyal donatı alanlarından oluşan büyük bir külliye yaptırmak için girişimlere başladı.

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan'ı makamında ziyaret eden Çubuk Müftüsü Bilal Kara, sivil toplum kuruluşu temsilcilerine ve iş adamlarına Estonya'da yapılacak külliye hakkında bilgi verdi.

Karınca misali hayırlı bir yola çıktıklarını söyleyen Kara, yürütülecek proje kapsamında her iki ülke yetkilileri arasında karşılıklı ziyaretler ve temaslarda da bulunulacağını belirtti.


Kara, "Müftülükler Kardeşliği projesiyle inşa edilmek istenilen cami, Kur'an kursu ve toplantı salonu gibi sosyal donatı alanlarından oluşacak külliye, iki toplum arasında kardeşlik sembolü olacaktır. Yaklaşık 280 bin avroya mal olacak külliye için ilçe esnaflarımızdan, iş adamlarımızdan, sivil toplum kuruluşu temsilcilerimizden, cami cemaatimizden ve vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz. İnşallah çok kısa bir sürede bu parayı toparlayarak Çubuk'un bir eserini Estonya'da hayata geçireceğiz" dedi.

Acehan ise birçok Estonyalının İslam ile buluşmasına vesile olacak caminin aynı zamanda o bölgede İslami alanda eğitim merkezi de olacağını söyledi.

 

Acehan, "Estonya'da yapılacak cami ve sosyal donatı alanları sadece bir kişinin veya bir grubun değil tüm ilçe halkımızın bir eseri olacaktır. Yapılacak eserden inşallah yıllar boyu tüm Müslümanlar yararlanacak ve Sadaka-i cariye olarak yardıma koşanların öldükten sonra da amel defterine sevap yazdıran hayır olarak kalacak" diye konuştu.

Ziyarette, Estonya'da yaşayan Müslümanlarla ilişkilerin geliştirilmesi ve yapılacak külliye ile ilgili yardım toplanması amacıyla 6 kişilik yürütme heyeti oluşturuldu.
Çubuk Estonya kardeşliği yürütme heyetine İlçe Müftüsü Bilal Kara, Çubuk Dernekler Federasyonu Başkanı Recep Taş, Türk Kızılayı Çubuk Şubesi Başkanı Selahattin Koç, Çubuk Muhtarlar Derneği Başkanı Burhan Şan, iş adamı Halis Aksoy ve Ömer Bal seçildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.