Sel ve Hortum Korkuttu

Sel ve Hortum Korkuttu

Çubuk'ta etkili olan sağanak yağış, sel ve su baskınlarına yol açtı. Şiddetli yağış sonrası Yavuz Selim Mahallesi'nde taşan dere, maddi hasara neden oldu.

 

 

Alınan bilgiye göre, Çubuk'ta akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış , hayatı olumsuz etkiledi.

Şiddetli yağış sel ve taşkına neden olurken, Yavuz Selim Mahallesi'ndeki derenin taşması sonucu 10'dan fazla ev ve bahçe su altında kaldı, yollarda çöküntüler meydana geldi.

Sel sularıyla dolan bahçe ve bodrum katları, Çubuk Belediyesi Fen İşleri ile ASKİ ekiplerinin çalışmaları sonucu tahliye edilmeye başladı.

Ekipler baskınlara 2 vidanjör, 1 spiral, 10 motopomp ve 6 kepçe ile müdahale etti, bazı yerlerde de kanallar kazıldı.

Tahliye çalışmalarını yerinde inceleyen Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, ilçede etkili olan yağışlara ekiplerin hızlı bir şekilde müdahale ettiğini söyledi.

Olay yerinde vatandaşların sorunlarını da dinleyen Özden, yağışlarda can kaybı yaşanmamasının sevindirici olduğunu ifade etti.

Aşırı yağışların, Yavuz Selim Mahallesi Rüzgarlı Caddesi ve Nizam Sokak'taki bahçelere ve bodrum katlara zarar verdiğini bildiren Başkan Özden, şöyle dedi:

''Diğer yerlerde olduğu gibi ilçemizde de yanlış yapılaşma, uygun imar olmayışı ve yetersiz altyapı nedeniyle sel meydana geldi. ASKİ Genel Müdürlüğü ilçemizde üç noktada su ve kanal çalışmalarına başladı. Taşan derede de ıslah çalışmalarına başlayacak. Islah çalışması hem yağmur suyu, hem de pis su olarak projelendirildi. Vatandaşlarımızın mağduriyetlerini giderebilmek için çalışıyoruz. Belediyemiz ve ASKİ'nin ekipleri var güçleri ile çalışıyor. Tüm personelimiz burada vatandaşımızın yanındayız, kısa sürede de suları tahliye ederek vatandaşımızın mağduriyetini gidereceğiz.''
AA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum