SAĞLIKLI ET'İN ADRESİ GİRİŞİM ET MARKET

SAĞLIKLI ET'İN ADRESİ GİRİŞİM ET MARKET

Stressiz, Serbest Dolaşan Sağlıklı Besi Hayvanların Etinden Almak İsteyenler Girişim Et Markete Koşuyor

 

Çubuk'ta 60 esnafın bir araya gelerek kurduğu Girişim Et Entegre A.Ş. kendi çiftliklerinde ürettiği besilik hayvanları, kendi kombinasında kesip işleyerek, yine kendi açtığı et markette satışa sunarken, Başkentlilere kaliteli, lezzetli ucuz et sunuyor. İlgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Girişim Et Entegre A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Şan, yeni açılmasına rağmen stressiz, serbest dolaşan besi hayvanlarının etinden almak isteyenlerin Çubuk’a akın ettiğini belirtti.

1.20130320223202.jpg

Son yıllarda organik tarım ürünlerine olan tercihlerin artması ile et sektöründe de tüketici davranışları değişmeye başladı. Etini aldıkları hayvanların ne zaman doğduğunu, nerede, hangi, iklim ve doğa şartlarında büyüdüğünü, ne ile beslendiğini ve nerede hangi şartlarda kesildiği gibi konularda bilgi sahibi olmak isteyen tüketicinin tercihi üreticiden tüketiciye hizmet veren et marketler oldu.

-Hayalimizi Bugün Gerçekleştiriyoruz

Güvenirliğin ve kalitenin en önemli tercih sebebi olduğunu söyleyen Girişim Et Entegre A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Şan, Çubuk ilçesinin yıllardan berri et sektöründe adından söz ettirdiğini belirtti. İlçede ilk defa çok sayıda esnafın bir araya gelerek 1999 yılında kurduğu Girişim Et Entegrenin o yıllarda kurduğu hayalin, ilçede üretilen etin Ankara’da açacakları satış noktalarında Başkentlilere sunmak olduğunu vurgulayan Şan, bazı nedenlerden dolayı bu hayallerini uzun süre ertelemek zorunda kaldıklarını kaydederek, ’’O gün kurduğumuz hayali bugün gerçekleştiriyoruz’’ dedi.

-Üreticiden, Tüketiciye, Doğal ve Kaliteli Et ve Et Ürünleri Sunuyoruz

2.20130320223449.jpg

Ortaklarıyla birlikte ’’Üreticiden, Tüketiciye, Doğal ve Kaliteli Et ve Et Ürünleri’’ sloganıyla çıktıkları yolda tamamen açık ortamlarda serbest dolaşan kendi ürettikleri besi hayvanları, yine kendi kombinalarında kesip işleyerek et marketlerinde aracısız satışa sunduklarını anlatan Şan, ’’1990’lı yıllara kadar Çubuk Ankara’nın büyük bir kısmının et ihtiyacını karşılıyordu. Ancak daha sonraları çeşitli nedenlerden dolayı bu oran her geçen yıl düşmeye başladı. İlçemizin en önemli geçim kaynağı olan hayvancılığı ve buna bağlı olarak et satışını yeniden artırmak için başlattığımız çalışmalarımız devam ediyor. Sayın Kaymakamımız Cemal Şahin Bey, Belediye Başkanımız Lokman Özden Bey ve İlçe Tarım Müdürü Cengiz Akbayrak beyin de tavsiyeleri ve destekleri ile başladığımız bu yolda hızla ilerleyeceğimizden eminiz. 5 milyon insanın yaşadığı Ankara’ya güvenilir, kaliteli, leziz Çubuk etini ve et ürünlerini satacağız’’ diye konuştu.

-Satışa sunulan etin hangi hayvana ait olduğu, nerede doğduğu, ne ile beslendiği gibi tüm bilgileri veriliyor 

Girişim Et Entegre satış noktasında satılan etlerin hangi hayvana ait olduğunu, nerede doğduğu, nerede ve ne ile beslendiği gibi kimlik bilgilerinin, yani doğumundan kesimine kadar olan tüm bilgilerinin sunulduğunu kaydeden Şan, ’’Kırmızı et sektöründe dünya standartlarında bir üretim yapmaktayız. Öyle ki besilik hayvanlarımızı tamamen doğal ortamlarda, doğal yemle, stresten uzak, serbest dolaşan, sağlıklı bir şekilde büyütüyoruz. Kesimini de Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından üretim izin belgesi olan, ISO 2200 – 2005, ISO 9001 gibi tüm belgeleri olan et ve et ürünleri üretim kombinamızda tamamen modern ve hijyenik ortamda, konusunda uzman kasaplar eliyle İslami kurullara uygun yapıyoruz. Açtığımız satış yeri ile Çubuk’u Ankara’nın et ve et ürünleri satış noktası yapacağız. Başkentten insanlar et almak için Çubuk’a gelecek, burada etiyle birlikte turşusunu, Çubuk agat taşını ve ilçeye hasa çok sayıda yöresel ürünlerini alacak’’ dedi.

-Türkiye’nin en kalitelisi, Ankara’nın en ucuz et ve et ürünleri Çubuk’ta

Satış noktalarında daha fazla ürün çeşidini daha ekonomik bir şekilde bir arada bulmanın mümkün olduğunun altını çizen Şan, ’’Çünkü aracı olmadan, kendi ürettiğimiz ve kendimizin kestiği hayvanları direkt olarak, tüketiciye sunuyoruz. Diğer bir konuysa, satışımız fazla olduğu için karkas etin tüm parçalarını satışa sunabiliyoruz. Böylece tüketici istediği her parçayı alabilme imkanı buluyor. Direkt üreticiden tüketiciye ve fazla sürüm olduğundan, taze ve daha ekonomik oluyor. Böylece bol çeşit, uygun fiyat ve kalite anlayışının tümü satış noktamızda birleşiyor’’ diye konuştu.

-Biz Haftanın Her Günü Ucuz Et ve Et Ürünleri Satıyoruz

Et marketin vatandaşların da isteği üzerine kurulduğunun altını çizen Şan, sürekli kendilerine güvenilir bir yerden et almak istediklerini ve bu konuda bir yer açmaları konusunda telkinde bulunduklarını ifade ederek, ’’Bizim başlattığımız bu harekete ilçemizdeki tüm kasaplarında katılmasını istiyoruz. Biz haftanın her günü ucuz et ve et ürünleri satacağız. Bunu yaparlarsa Çubuk etin başkenti olama noktasında hızla ilerleyecektir. Biz şuanda kıymayı 18, 00 TL, Çubuk köftesini 19,00 TL, kavurmalık 20,00 TL, dana gulaş 21,00 TL, dana kuşbaşı 22,00 TL, kuzu kol 22,00 TL, kuzu kaburga 24,00 TL, dana sote 20,00 TL, dana tas kebaplık 23,00 TL, kuzu but 24,00 TL, kuzu kafes 25, 00TL, kuzu külbastı 35,00 TL, kuzu pirzola 36,00 TL, yüzde yüz dana eti sucuk 22,00 TL, ciğer 15,50 TL ve dana işkembe 5.50 TL’ye satışa sunulmaktayız’’ dedi.  

Tüm Başkentlileri et ve et ürünleri almak için Çubuk’a beklediklerini söyleyen Şan, alo paket servislerinin de bulunduğunu sözlerin ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum