Kavurma ve çubuk turşusu muhteşem ikili olur

Kurban etinin yanında ne yenir? 


Kurban bayramı yaklaşıyor. Yakında kurbanlıklar kesilecek ve yaşasın doya doya et yiyeceğiz. 


Bilindiği üzeri kurban bayramının ilk günü genelde kavurma yenir. Nedeni de çok hem lezzetli olması hem de daha pratik ve hızlı yapılmasındandır. 


Kavurma, güzel pişirildiği zaman çok yumuşak olması nedeniyle herkes tarafından sevilerek yenilmektedir. Özellikle de kurban kesimi ve etinin parçalanması ile uğraşıp yorulduktan sonra o yorgunluğun ardından bir lezzetli olur ki deme gitsin. 


Özellikle Anadolu’da annelerimiz kavurmayı çok güzel pişirirler.  Mutfakları saran o kokusu lokum gibi kıvamıyla damak çatlatır, midelerimizi şenlendirir.


Kurban bayramı gelip kapıya dayanmışken mutfaklarda ‘kavurmanın yanında ne yenir?’ sorusunun cevabını da gelin birlikte arayalım.

Kurban bayramının olmazsa olmazı olan ve hatta simgesi halindeki kavurma, sofraya getirildiğinde yanında mutlaka zeytinyağlı yaprak sarma ve Bizim Çubuk Turşuları’ndan (Salatalık turşusu, dolma kelek turşusu, karışık turşu, biber turşusu yada ezme turşu) olmazsa olmaz. Mis gibi turşu suyu da yorgunluğunuzu alır lezzete lezzet kadar.  


Yardımlaşma, dayanışma, paylaşma ve bereketin sembolü olan kurban kesme, hem midelere hem ruhlara hem de kalplere hitap eden bir ibadettir. 

Kesilen kurban etleri gibi mutfaklarda pişirilen mis kokulu kavurmalarda komşularla ve misafirlerle paylaşılır. 


Her ne kadar tadına doyamasak da tek başına sofralarımızda pek bir yavan kalan kavurmanın yanına ne yapsak? Diye düşünmeyin. Bizim Köy Sepeti’nden (www.bizimkoysepeti.com) adresine girerek doğal, organik, ev yapımı köy ürünlerinden geleneksel Bizim Çubuk Turşuları’ndan birilerini seçerek hemen sipariş verin. 

Bu bayram sofralarımızda tüm takdirleri toplamak ve sevdiklerimize lezzeti ve kalitesi kanıtlanmış Bizim Çubuk Turşuları’ndan ikram ederek lezzet şöleni yaşatınız.


Kavurmanın yanın kıtır kıtır salatalık turşusu çok güzel gider. Küçük olsun leblebi gibi yiyeyim diyenlere 00 (çift sıfır) salatalık turşusu. İki lokmada yiyeyim lezzet keyfini sonuna kadar yaşayım diyenlere 0 (sıfır) numara salatalık turşusu. Yok biraz da içerisinde suyunu hissedeyim minik çekirdeklerinin lezzeti de ağzıma gelsin diyenlere de 1 (bir) numara salatalık turşusunu tavsiye ediyoruz. Hepsi de kıtır kıtır hepsi de lezzetli hepsi de doğal ve organik ev yapımı çubuk turşusudur. 


Yok farklı turşuları bir arada tatmak istiyorum diyenlere karışık turşu öneriyoruz. İçerisinde salatalık, havuç, domates, biber, kelem, kelek ile lezzeti çeşit çeşit yaşayınız. 


Sadece bunlar değil, dolma kelek turşusu, sade kelek turşusu, biber turşusu, domates turşusu, pancar turşusu, fasulye turşusu, kayakovuğu turşusu, kekik turşusu, bamya turşusu gibi çeşit çeşit turşularımızda kavurmanın yanında çok güzel gider.  


Bizim Köy Sepeti

KATKISIZ • DOĞAL • PROBİYOTİK


TURŞU • MARMELAT • REÇEL • SİRKE • SALÇA

Yağmur YİĞİNER

Bilgi İçin: 0552 808 35 37 - 505 408 71 77

Sipariş için: www.bizimkoysepeti.com