HEMŞERİMİZ MUSTAFA BAKIR GENEL MÜDÜR YARDIMCISI OLARAK ATANDI

HEMŞERİMİZ MUSTAFA BAKIR GENEL MÜDÜR YARDIMCISI OLARAK ATANDI

ÇUBUKLU HEMŞEHRİMİZ MUSTAFA BAKIR ÇEVRE ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANLIĞI “ALTYAPI KENTSEL DÖNÜŞÜM GENEL MÜDÜR YARDIMCISI” OLARAK ATANDI.

1979 yılında Ankara Çubuk’ta dünyaya gelen ilk, orta ve lise öğrenimini Çubuk’ta, Lisans eğitimini Selçuk Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümünde 2001 yılında tamamlayan ve İşletme dalında master yapan Mustafa BAKIR, aynı zamanda Gayrimenkul Değerleme konusunda lisans sahibidir.

İlçemiz, Mutlu Mahallesi (Deliören Köyü) nüfusuna kayıtlı olan
BAKIR, evli ve iki çocuk babasıdır. 
Üniversite eğitimi sonrası iş hayatına Ankara’da özel bir şehircilik bürosunda başlayan Mustafa BAKIR, 2004 yılından itibaren Kütahya Belediyesinde, 2006 yılından itibaren ise Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nda  çalışmaya başlamıştır. TOKİ’de Uzman, Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü, Kentsel Yenileme Dairesi Başkanlığı görevlerinde bulunan BAKIR, Ekim 2021’den itibaren Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nda vekaleten yürüttüğü “Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı” görevine, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın tensipleriyle 23 Nisan 2022 tarih ve 31818 sayılı kararname ile atanmıştır.
Ülkemizde kentleşme, gecekondulaşma ve kentsel dönüşüm konularında, sorunların tespiti ve çözümüne yönelik yeni modellerin oluşturulması, tasarım boyutu, halkın katılımı ve proje finansmanı gibi proje yönetimi ve çözümü odaklı çalışmalar yürüten bir ekibin başında bulunan Mustafa Bakır, aynı zamanda bu konularda birçok konferans, seminer, panel vb. organizasyonlar da kurumsal ve kişisel tecrübeleri paylaşmaya gayret göstermektedir.
1 milyon konut hedefini gerçekleştiren TOKİ’de, sonrasında Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nda yürütülen dönüşüm projelerinde, yüzbinlerce konutun hayata geçirilmesi suretiyle halkımızın daha güvenli evlere kavuşmalarında emek sahibidir. 
İş hayatı yanında pratiğin aktarılması amacıyla birçok konferans, panel gibi etkinliklere ait basılı kitaplarda konuşma ve bildirileri yer alan Mustafa BAKIR’ın, “Şehir ve Şehir Yönetimi” isimli kitapta “Şehirlerin Kentsel Dönüşümü” isimli çalışması yeralmıştır.

Hemşehrimiz Mustafa BAKIR’a yeni görevinde başarılar dileriz. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum