Sağlık karnesiz hayat başladı

Sağlık karnesiz hayat başladı

Yeni yılla birlikte emekliler sağlık karnesiz hayata başladı.


Emekliler için 1 Ocak 2008 tarihinden bol yapraklı sağlık karnesinin yerini 11 numaralı TC kimlik numarası aldı. Sigortalı emekliler artık hastanelerdeki muayenelerini kimlik numaraları ile yaptırabilecekler.

Yeni uygulamayla her muayene için defalarca sıra numarası alınması kalktı. Kimlik numaralı muayene dönemine başlayan emekliler uygulamanın rahatlığından oyrukça memnun olduklarını dile getirdi. Konuya ilişkin bilgi veren Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr İrfan Şencan, uygulamanın 1 Ocak 2008 yılında yürürlüğe girdiğini, 1 Haziran 2008 tarihine kadar ise eksikliklerin giderilmesi için geçiş süresinin olduğunu söyledi.

Sistemin nasıl işleyeceğini anlatan Şencan, TC kimlik numarası vererek provizyon alındığı ve hastanın hastaneden ayrılana kadar aynı numara ile işlemlerini yaptırdığını ifade etti.

İlerleyen yaştaki emeklilerin TC kimlik numaralarını ezberleme sorununa karşın kolaylıklar da sağlandığını belirten Şencan, bu konuda yardımcı ekiplerin bulunduğunu ve hastalara yardımcı olunacağını kaydetti.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.