pozitifçe

Bazılarının anne babalarından, bazılarının okul hayatında pozitif bir öğretmenden, bazılarının ise hayat okulunda öğrendiği bu dilin adı “pozitifçe” dir. Bu dili bilmeyenler asla iyi bir lider olamadıkları gibi iyi bir personel de olamazlar. Bu dili bilmeyenler kendi ailesi ve çocukları ile dahi istediği iletişimi kuramazlar. Başarısızlık yoktur, sadece sonuçlar vardır! Karşımızdaki insanın bazı özelliklerini bilirsek, ona uyum sağlamakta ve iletişim kurmakta zorluk çekmeyiz. İnsanlar genel olarak görsel, işitsel ve dokunsal özelliklere sahiptirler. İyi bir girişimci olun, fırsatları değerlendirin.  İşinizi sevin ve her durumda en iyisini yapmaya çalışın

 

Harika bir konser

     Mozart, bulunduğu yerden uzakta bir konser verecekti. Tüm hazırlıklar tamamlanmıştı ve konser başlamak üzereydi. Mozart konser salonuna girdiğinde salonda sadece on kişi vardı. Salondakiler konserin iptal edilip edilmeyeceğini birbirlerine soruyorlardı. Mozart piyanosunun başına geçti ve tuşlara dokunmaya başladı. Mozart salonda kaç kişi olduğunu  değil, yalnızca vereceği konseri düşünüyordu. Düşüncesi yalnızca piyano çalma üzerinde yoğunlaşmıştı. Bu yüzden iç durumu ve vücut etkinliği mükemmeldi. Tüm vücudu müziğin ahengi ile yoğrulmuştu. O sanatın üstün gücüne inanıyordu. Kendini ve onu dinlemeye gelen insanları adeta tedavi ediyordu. O sırada Mozart"a salonda kaç kişi olduğunu sorsalar, her halde söyleyemezdi. Konserini bitirdiğinde salondaki on kişinin alkışı bütün salonu dolduruyordu. Mozart ve onu dinleyenler müstesna bir gün yaşamışlardı. Mozart, akşam eşine yazdığı mektupta şöyle diyordu. “Burada harika bir konser verdim ve herkes ayakta alkışladı.”

 

Garcia"ya mektup

1898 yılında Amerika"nın bir bölgesinde İspanyollar ile kıyasıya bir savaş olmaktadır ve Amerikan ordusu zor durumdadır. Amerikalıların bu savaşı kazanabilmeleri için Garcia"nın yardımına ihtiyaçları vardır.

Garcia, o tarihlerde İspanya"nın sömürgesi olan Küba"da yerli halkın lideri ve İspanyollara karşı bağımsızlık mücadelesi başlatan kişidir. Ayrıca bir gerilla komutanıdır ve emrindeki askerlerle inanılmaz şeyleri başarmış ve adı efsaneleşmiştir.

Amerikan Başkanı Mc. Kin ley, İspanya ile yaptıkları savaşı kazanabilmek için müttefik general Garcia"ya özel ve gizli bir mesaj göndermek ister.

Ancak Garcia"nın nerede olduğunu bilen kimse yoktur. Başkan Garcia"ya bir mektup yazarak içinde bulundukları durumu anlatır. Kendisine çok güvendiği Andrew S. Rowvan adlı teğmeni çağırarak “Al bunu Garcia"ya ulaştır” der. Rowvan mektubu alır ve cebine koyar. Komutanına düşman çemberini nasıl yaracağını, Garcia"yı nerede bulacağını ve ona nasıl ulaşacağını sormaz bile! Atına atlar, düşman çemberinin yarar; dağlardan, tepelerden aşarak, ıssız ormanlardan gelerek, canı pahasına Garcia"yı bulur ve mektubu Garcia"ya verir. Garcia, gözü pek gerillalarıyla Amerikalıların yardımına yetişir ve savaş kazanılır.

 

 

 

 

Bu yazı toplam 615 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar