Polonya Çalışma Bakanlığı Heyeti, Çubuk Sgm'yi İnceledi

Polonya Çalışma Bakanlığı Heyeti, Çubuk Sgm'yi İnceledi

Polonya Çalışma Bakanlığı Heyeti, Çubuk Sgm'yi İnceledi

Polonya Çalışma Bakanlığı'ndan gelen bir heyet, kendileri için örnek model olması amacıyla Çubuk Sosyal Güvenlik Merkezi'nde (SGM), incelemelerde bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Polonyalı heyet, Ankara'da kurulan Sosyal Güvenlik Merkezleri'nden örnek olarak seçilen Çubuk SGM'de incelemelerde bulundu.

Polonya Çalışma Bakanlığı'ndan gelen 5 kişilik heyete, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Dış İlişkiler ve Yurt dışı İşçi Hizmetleri Genel Müdürlüğünden Daire Başkanı Faruk Küçük, Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünden İl Müdür Yardımcısı Mehmet Çetin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından bazı Şube Müdürleri ile Çubuk Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Gökhan Erünsal, Müdür Yardımcıları Lütfi Alpkılıç ve Erdoğan Baygül eşlik etti.

Heyete, Merkez Müdürü Erünsal tarafından SGM'de elektronik ortamda verilen hizmetler ile yerinde verilen hizmetler ve Sosyal Güvenlik Reformu uygulamaları hakkında brifing verildi.

Brifingde müşteri memnuniyeti odaklı çalıştıklarını anlatan Erünsal, bu kapsamda en önemli çalışmalarının vatandaşa ulaşılabilirlik olduğunu söyleyerek, "Vatandaş odaklı yerinde hizmet anlayışı, elektronik ortamda verilen hizmetler ve sağlıkta dönüşüm projesi müşteri memnuniyetini artırmaktadır" dedi.

Yapılan inceleme hakkındaki düşüncelerini aktaran Polonya Sosyal Güvenlik Sistemleri Genel Müdürü Elzbieta Rozek, ziyaretin kendi ülkelerindeki sosyal güvelik anlayışı ile Türkiye'deki sosyal güvenlik uygulamalarının karşılaştırmak amacıyla yapıldığını belirtti.

Rozek, ilçelerde açılan sosyal güvenlik merkezlerinin ve vatandaş odaklı hizmet anlayışının kendi ülkeleri açısından örnek olabilecek bir uygulama olduğunu kaydetti.

Ziyaret sonunda, misafir heyet onuruna yemek verilirken, Çubuk turşusu da hediye edildi.

Kaynak: AA 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.