Öğrencilerden İlk Yardım Eğitimi Seferberliği

Öğrencilerden İlk Yardım Eğitimi Seferberliği

Çubuk 'ta Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri, düzenledikleri proje ile afet, kaza gibi olumsuzluklarda karşı ilk yardım eğitimi hizmetleri çalışmalarını sürdürüyor.

Çubuk 'ta Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri, düzenledikleri proje ile afet, kaza gibi olumsuzluklarda zarar görebilirliğinin azaltılmasını sağlamak amacıyla bazı iş kollarına ilkyardım eğitimi hizmetleri çalışmalarını sürdürüyor. Düzenlenen ilk yardım çalışmaları Anadolu SağlıkMeslek Lisesi Sosyal yardımlaşma ve dayanışma kulübü öğretmenleri Dicle Bilaloğlu, Güler Demir Kat, Hatice Murtazaoğlu, Nuray Yıldız ileöğrencilerden Tuğba Yalçın, Neslihan Uğur, İlknur Duman, KübraTaşdemir, Gamze Çakır tarafından yürütüldü. Proje kapsamında ilçedebulunan esnaf, kasap, sanayii çalışanları ve otobüs şoförlerine ilkyardım eğitimi düzenledi. Öğrenciler tarafından ilk yardım eğitimininönemi anlatılarak hayat kurtarabilecek pratik ilk yardım bilgilerininsunulduğu seminerde cansız mankenler üzerinde uygulamalı olarakanlatılan konular, sanayi çalışanları tarafından ilgi ile karşılandı.

Basımı Çubuk Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ilk yardım konularıyla ilgili afiş ve broşürler öğrenciler tarafındankatılımcılara dağıtıldı. Eğitimde başarılı olanlara ilk yardım çantasıhediye edilirken, kursiyerler memnun bir şekilde ayrıldılar. Öğrenciler projelerine destek veren başta okul müdürleri Ayla EmineÇiftçi'ye müdür yardımcılarına ve Belediye Başkanı Lokman Özden'eteşekkür ettiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.