Muhteşem Doğa Yürüyüşü Yapıldı

Muhteşem Doğa Yürüyüşü Yapıldı

Doğa bilincini kazandırmak ve insanların spora ilgisini artırmak amacıyla ‘Haydi Doğa Yürüyüşüne Karagöl'e’ sloganıyla düzenlenen doğa yürüyüşünde bir hayli renkli sahneler yaşandı.

Çubuk Kaymakamlığı, Çubuk Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Extway Doğa Sporları tarafından organize edilen yürüyüşe yaklaşık 200 kişilik doğa ve sporsever katıldı. Çubuk’tan ve Ankara’nın değişik ilçe ve semtlerinden insanların katıldığı yürüyüşe Hindistan Büyükelçiliği çalışanları da tam kadro katıldı.

3.20111130140256.jpg

Çubuk Belediyesi önünden otobüslerle Yaylak Köyüne hareket eden doğaseverlere Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Başkan Yardımcısı Hacı Çelebi, Ak Parti İlçe Başkanı Tuncay Acehan, Türkiye Eskrim Federasyonu Asbaşkanı Mustafa Kalender, Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Dernek Başkanı Zeki Avan, Belediye Meclis Üyesi Cengiz Kılınç ve Özel Kalem Müdürü Yusuf Akkaya da eşlik etti.  Yürüyüş öncesi Extway Doğa Sporları Okulu Doğa yürüyüşü rehberi Yaşar Baş ve Eyüp Hacıoğlu tarafından yürüyüş hakkında kısa bilgi verilirken, ısınma hareketleri yaptırıldı. Yaklaşık 7.5 kilometre mesafe olan parkurda kimi zaman orman içerisinde karlı ve buzlu yolda yürüyüş yapılırken, kimi zamanda güneşin sıcaklığında yüründü. Orman içerisinde bulunan yaban meyvelerinin tadına bakıldığı zorlu yürüyüşte, zirveden Karagöl ve yaylarının o essiz güzelliği de uzun süre seyredildi.

Uzun ve bol oksijenli yürüyüşün ardından Karagöl'e gelen grubu mangalda sucuk ve sıcak çay bekliyordu. Büyük bir ateşin de yakıldığı alanda Gurup Şavkı tarafından müzik ziyafeti sunuldu. Gitarda Bünyamin Çevik’in, Sazda Cemil Delikara’nın ve Solistliğini Ayşenur Yılmaz’ın yaptığı grup, seslendirdiği birbirinden güzel parçalarla doğaseverleri adeta kendinden geçirdi. Zaman zaman Başkan Özden’inde eşlik ettiği oyunlarda, Hindistanlılar farklı oyunları ve sempatik hareketleriyle ilgi odağı oldu.

5.20111130140400.jpg

Yakılan ateşin közünde pişirilen patateslerin büyük ilgi gördüğü etkinlikte bir konuşma yapan Başkan Özden, etkinliğin doğaya, spora ve ilçenin eşsiz güzelliklerine dikkat çekmek adına yapıldığını söyledi. Katılımın yüksek olmasıyla etkinliğin amacına ulaştığını gördüğünü ve bundan ilçesi adına memnun olduğunu vurgulayan Başkan Özden, çok profesyonel bir etkinlik olduğunu, ileriki günlerde de değişik etkinlikler yapacaklarının müjdesini vererek, katılan ve katkı veren herkese teşekkür etti.  

 Doğa yürüyüşüne gaziler ve şehit yakınlarıyla birlikte katıldıklarını ve kendilerinin şehitler için yürüdüğünü söyleyen Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Dernek Başkanı Zeki Avan, etkinliğin anısına Başkan Özden’e,  Extway Doğa Sporları Okulu Doğa yürüyüşü rehberi Baş’a ve yürüyüşe ürettiği sucuklarla sponsor olan iş adamı Hasan Buzluk’a Türk Bayrağı ve Şehitler tablosu hediye ederek teşekkür etti.

2.20111130140325.jpg

Daha sonra yürüyüşe katılanlar ayrı ayrı Başkan Özden’e ve etkinliğe katkı verenlere teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.