Larva Mücadelesi Tam Gaz

Larva Mücadelesi Tam Gaz

Çubuk Belediyesi tarafından sinekle mücadele kapsamında ilaçlama çalışmaları yapılıyor.

 

Çubuk’ta haşereyle mücadelenin etkin bir şekilde yapıldığını söyleyen Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Mehmet Akif Topçu, yaptığı açıklamada, çalışmaların planlanan program dahilinde devam ettiğini belirtti.

                Özellikle larva çalışmalarına ağırlık verildiğini vurgulayan Topçu, ’’Mart ayının başında başladığımız larva mücadelesine ara vermeden devam ediyoruz. İlaçlama çalışmaları kapsamında şehirde belirlenen durgun su alanları, dere yatakları, gübrelik alanlar şehir içi mazgallar, pazar yerleri, şehir çöplüğü gibi noktalarda larva mücadelesi şu an devam etmektedir. Bu belirlenen yerlerde Mayıs ayı sonuna kadar 15 gün aralıklarla 3 veya 4 er defa larva ilaçlaması yapılacaktır’’ dedi.

                Kış mevsiminde de halkın gribal enfeksiyonlara yakalanmasını azaltmak amacıyla toplu taşıma araçları, okul servisleri, okullar, camiler ve market gibi toplu yaşam alanlarının dezenfeksiyon uygulamasının yapıldığını vurgulayan Topçu, ayrıca, gıda imalat ve satışı yapan işyerlerinde de haşere mücadelesine yönelik çalışma yapıldığını bildirdi.

                Yapılan çalışmalarda, insan ve bitki sağlığının ön planda tutulduğunu ve ilaçlamalarda, Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı'nın ruhsatlandırdığı ilaçlar ve biyolojik mücadele için çeşitli bakterilerin kullanıldığını anlatan Topçu, bu amaçla tüm ilçede yaptığımız kontroller sonunda tespit edilen 34 noktada, 2 ekiple birlikte periyodik olarak ilaçlama yapıldığını ifade ederek,’’İlçemizde kamuya açık alanlarda ilaçlamalar ekiplerimiz tarafından yapılmaktadır. Ancak kişiye özel mülklerde ilaçlama konusunda vatandaşlarımızın da desteğini beklemekteyiz. İlçemizde bulunan ahır işletmelerinin gübrelik alanları sürekli ekiplerimiz tarafından ilaçlanmaktadır. Özellikle bu mücadele de gübrelik alanların ıslahı ve ilaçlanması konusunda vatandaşlarımıza da büyük görevler düşmektedir. Ayrıca fen işleri müdürlüğümüzce bataklık alanların ve kullanılmayan kum ocaklarının doldurulması sağlanarak sinek üreme alanları kontrol altına da alınmaktadır’’ diye konuştu.

                Çalışmalarda Biyosidal ürünleri kullanımı usul ve esasları hakkında yönetmelik çerçevesinde mesul müdür sertifikası almış personel tarafından iş ve işlemlerin kontrol edildiğinin altını çizen Topçu, haşereyle mücadelede kendilerini yalnız bırakmayan ve sürekli destek olan Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerine de teşekkür etti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum