Kürt ayrımcılığına Müslüman kartı

Kürt ayrımcılığına Müslüman kartı

Economist dergisi "Türkiye, İslam ve Kürtler" başlıklı bir yazıda AKP’nin Kürt ayrılıkçığına karşı İslam kartını oynadığını yazdı.


Dünyanın Türban sorununa ilişkin ilgisi tüm yoğunluğuyla devam ediyor. İngiliz Economist dergisi "Türkiye, İslam ve Kürtler" başlıklı bir yazıda AKP'nin Kürt ayrılıkçığına karşı İslam kartını oynadığını yazdı.
Diyarbakır'daki "Ne Mutlu Türk'üm Diyene" yazısının Türkiye'nin Kürtlere yönelik asimilasyon politikasını simgelediğini iddia eden dergi AKP iktidarının Atatürk'ün bu sözünü "Ne Mutlu Müslümanım Diyene" şeklinde söylemeyi tercih edeceğini kaydetti.

Diyarbakır'ın varoşlarında AKP'ye yönelik sempatinin giderek arttığını belirten Economist, Fatma Demirci adlı bir vatandaşın şu sözlerine dikkat çekti: "Bize bedava kömür, ders kitabı veriyorlar. Oyum AKP'ye". Fetullah Gülen cemaatinin de AKP'ye daha fazla Kürt oyu almasında yardım ettiğini yazan Ekonomist, "Gülenciler geçen Kurban Bayramı'nda 60 bin aileye bedava et dağıttı, ayrıca yine Gülen'e bağlı doktorlar Kürtleri bedava tedavi etti. Mesajları Türk ve Kürtlerin din kardeşi olduğu Türk veya Kürt milliyetçiliğinin kötü olduğuydu" ifadelerini kullandı.

Economist, AKP'nin imajını Kürtler nazarında cilalayan diğer gelişmelerin ise türban yasağının kalkmasına yönelik düzenlemeler ile PKK yöneticilerine yönelik suikastlarla ilişkilendirilen emekli general Veli Küçük'ün tutuklanması olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum