KIZILAY’DAN BRONZ MADALYA...

KIZILAY’DAN BRONZ MADALYA...

Türk Kızılay’ı ilçemizde 10 kez “Kan Bağışı” yapanları ‘Bronz Madalya’ ve ‘Berat Belgesi’ ile ödüllendirdi.

 

Şuayip YAMAN

İlçemizde 10 kez kan veren Erkan İbişoğlu, Ali Bayrak, Halil Soba, Kahraman Gözüm, Hasan Güngör ve Hasan Topçu’ya örnek davranışları nedeniyle Türk Kızılayı tarafından hazırlanan bronz madalya ve berat belgeleri Çubuk Şubesi Başkanı Selahattin Koç tarafından verildi.

 

Güzel bir sorumluluk, büyük bir yardımseverlik ve sosyal sorumluluk örneği göstererek, hiçbir karşılık beklemeksizin ihtiyacı olan insanların kullanımı amacıyla 10 ünite kan bağışlayan 6 vatandaşımız bu örnek davranışları ile Türk Kızılay'ının seçkin bağışçıları arasına katıldılar.

Türk Kızılayı tarafından 10 ünite kan verenlere bronz, 20 ünite kan verenlere gümüş, 30 ünite kan verenlere altın madalya ile ödüllendiriliyor.

 

Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık imzalı Berat Belgesi’nde ise; "Bu berat ile Türk Kızılayı ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar adına minnettarlığımızı sunar, kalbinizde ki iyiliğin hiç eksilmemesini dileriz" ifadesine yer veriliyor.

Türk Kızılay’ı Çubuk Şubesi Başkanı Selahattin Koç konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; “ Türk Kızılayı gerek ülkemizde gerekse yurt dışında ki çeşitli faaliyetleriyle önemli bir misyon (görev, amaç) üstlenirken, sürekli ihtiyaç duyulan ve hayat kurtaracak derecede önem arz eden kan bağış kampanyalarını sürdürüyoruz.

 

Türk Kızılay’ı düzenli kan bağışı yapan vatandaşlarımıza; bronz, gümüş ve altın madalya takdim ediyor. Bu nedenle ilçemizde ikamet eden ve düzenli kan bağışı yapan duyarlı 6 vatandaşımıza ‘Bronz Madalya’ ve ‘Berat Belgesi’ takdim edildi.”

İhtiyaç halinde insanların bir ünite kan bulabilmek için yoğun bir çaba sarf ettiklerini ifade eden Şube Başkanı Koç: "Zaman zaman bir ünite kanla üç farklı canın kurtuluşuna vesile olunabiliyor. Kan bağışı konusunda herkesin duyarlı olması gerekiyor.

Türk Kızılayı’na bu konuda çok büyük bir görev düşerken, kentin dinamiklerinin de kan bağışı kampanyalarına destek vermesi gerekiyor. İlçemizde de kan bağışına yoğun ilgi var. Erkan İbişoğlu, Ali Bayrak, Halil Soba, Kahraman Gözüm, Hasan Güngör, Hasan Topçu gibi duyarlı vatandaşlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum.  

Bunlar en fazla kan veren duyarlı bir vatandaşlarımızdır. Duyarlılıklarından dolayı Türk Kızılay’ı olarak kendilerine bronz madalya takdim edildi. Bizde Kızılay Çubuk Şubesi olarak kendilerine teşekkür ediyoruz. Allah sağlıklı uzun ömürler versin.

 

Türk Kızılayı’nın kan bağışı konusunda geçmişe dönük bilgilerde veren Koç, “Türk Kızılayı 1957 yılında İstanbul ve Ankara’da ilk Kan merkezlerini açarak;  gönüllülük esasına dayanan bağışlar ile ülke kan ihtiyacını karşılamaya başlamıştır.

İlk yıllarda yüzde 20’lerde olan ihtiyaç karşılanma oranı günümüzde yüzde 80’lere kadar yükselmiştir.

Gelişmiş ülkelerde gönüllü kan bağışlarının nüfusa oranı yüzde 5’e ulaşırken bu oran ülkemizde henüz yüzde 3.6 civarındadır. Gönüllü kan bağışçılarının sayısındaki yetersizlik karşımıza önemli bir problem olarak ta çıkmaktadır.

Türk Kızılayı kan alma ekipleri 23-24 Kasım tarihlerinde ilçemize tekrar teşrif edecekler. Bu nedenle duyarlı vatandaşlarımızı kan vermeye davet ediyoruz” dedi.

 

Şimdiye kadar 10 kez kan veren ve Bronz Madalya ve Berat Belgesi ile ödüllendirilen eski Belediye Başkanlarımızdan (23.12.2008 - 29.03.2009) Halil Soba yapmış olduğu kan bağışları ile insanların sağlığına kavuşmasına vesile olduğu için çok büyük bir mutluluk içerisinde olduğunu belirterek: “Türk Kızılay'ına düzenli olarak kan bağışında bulunuyorum. Hem sağlık açısından mutlu oluyoruz, hem de ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza katkımız oluyor. Bu çok güzel bir duygu aynı zamanda da sevaptır. Çünkü kan vererek gerektiğinde bir insanın sağlığına bir katkıda bulunuyorsunuz ve hatta hayatını kurtarıyorsunuz.

Düzenli olarak kan bağışı yaptığım için Kızılay tarafından bronz madalya ve berat belgesi verildi. Bundan dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca Türk Kızılay'ını da başarılı çalışmalarından dolayı kutluyorum. Bu vesile ile sağlıklı ve duyarlı herkesi kan bağışı yapmaya davet ediyorum" dedi.

img-20161115-wa0004-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.