Keşfedilmeyi bekleyen güzellik

Keşfedilmeyi bekleyen güzellik

Karagöl, ormanları ve devam eden yaban hayatıyla doğaseverlere sonbaharın güzelliklerini sunuyor.

Başkente yaklaşık 40 kilometre mesafede olan ve benzersiz doğal güzelliklere sahip Çubuk, alternatif turizm arayışındakilere fırsat veriyor. Her mevsim ayrı doğal güzelliklere sahip ilçede, yürüyüşten pikniğe, kuş gözlemciliğinden doğa fotoğrafçılığına birçok etkinlik yapılabiliyor.

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, yaptığı açıklamada, Karagöl'ün etrafındaki çam, meşe ve kavak ağaçlarının sararan yapraklarıyla bu mevsim ayrı bir görselliğe sahip olduğunu ifade ederek, doğaseverleri, gölü ve çevresindeki yaban hayatını keşfetmeye davet etti.

Doğa fotoğrafçısı Barış Koca da Çubuk ilçesinin bir çok doğal güzelliklere sahip olduğunu belirterek, şunları söyledi:

''Altı aydır Ankara'nın doğal güzelliklerini fotoğraflamak için dolaşıyorum. Çubuk sadece Ankara'nın değil, İç Anadolu Bölgesi'nin de en güzel doğal ve yaban hayatına sahip bir bölge. Sonbaharın güzelliklerini Çubuk'ta yaşamak mümkün. Her türlü rengin aynı karede yakalandığı bu bölgeden doğa fotoğrafçıları kesinlikle elleri boş dönmezler.''

Çubuk'un hem yaban hayatı hem de bitki çeşitliliği konusunda zengin olduğunu aktaran Koca, ''Bu bölgede karaca, tilki, kurt, kızıl şahin ve kara akbabalar olduğu tespit edilmiş. Etrafımızdaki birçok insan Ankara civarında böylesi zenginliğe sahip bir bölge olduğunu bilmez. Özellikle Hacılar Şelalesi ve kanyonu ile yalnızca bu bölgede yetişen birçok bitki türü de doğaseverlerce keşfedilebilir'' dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.