Kene İle Mücadelede %100 Başarı

Kene İle Mücadelede %100 Başarı

Çubuk ta kene ısırma vakalarının artması üzerine hareke geçen Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Ünitesi ve Ankara Büyük Şehir Belediyesi Çevre Daire Başkanlığı Çubuk sorumlusu Zafer Güven’le iyi bir koordinasyon sağlayarak ilçede keneyle mücadelede %100 va


İlçede meydana gelen kene ısırma vakalarında ve çeşitli bölgelerde yapılan araştırma neticesinde Kırım Kongo Kanamalı Ateş hastalık etkini taşıyan kene tespit edilmemiştir.

Ankara ilinin en güzel mesire alanlarına sahip Çubuk ilçesi ayrıca hayvancılık ve tarımla geçinen bir yerleşim yeri olması nedeni ile önem arz etmektedir. Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Ünitesi ve Ankara Büyük Şehir Belediyesi Çevre Daire Başkanlığı kene ve diğer haşereyle mücadelede başarılı bir çalışma sergilemişler ve bu çalışmayla tüm parklar, Çubuk2 Barajı etrafında ki mesire alanları ve ahır çevreleri ilaçlanmıştır.

İlçenin en önemli gelir kaynaklarının başında gelen hayvancılık konusunda da Tarım İlçe Müdürlüğü önemli bir çalışma yaparak hayvancılık yapan vatandaşlara, kene ile mücadelede hayvanlara uygulanan ilaçları dağıtarak kenenin barınma alanları yok edilmiştir.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca şunları söyledi;” Mücadelede örnek bir çalışma yapan Belediyemiz Sağlık İşleri Ünitesi personellerine ve Ankara Büyük Şehir Belediyesi Çevre Daire Başkanlığı personellerine, ayrıca bizden desteğini esirgemeyen Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek Beye şahsım ve ilçem adına teşekkür ederim” dedi


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum