Kene Dernek Kurdurdu

Kene Dernek Kurdurdu

Ankara’da kene ile mücadele derneği kuruldu. Günümüzün korkulu rüyası olan kırım Kongo kanamalı hastalığının baş sorumlusu kenelerle mücadele için Kene ve Diğer Zararlılarla Mücadele Derneği kuruldu.

Dernek yönetimi, Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Öğretim Görevlisi Nuri Yiğit, Prof. Dr. Yalçın Duydu, Doç. Dr. Latif Kurt, Prof. Dr. Zafer Karaer, Abdullah Atlamaz, Tarım İl Müdürü Yardımcısı Atila Işıldar, Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Fazlı Karabulut, İl Sağlık Müdürlüğünden Ziya Demir, Zir. Müc. Araştırma Merkezinden Abdullah Yılmaz Sağlık Bakanlığından Muammer Asaroğlu, Ersin Doğan, Esin Güven, Tamer Sarıbaş gibi akademisyen ve bilim adamların yanında sahadaki sıkıntıları bilen Çevre Koruma Daire Başkanlığı Vektörle Mücadele Şefi Murat Şen, İlaçlama Sorumlusu Zafer Güven gibi kişilerin bir araya gelmesi ile oluşmuş.

Kendini tanıtmak ve halkın bilinçlenmesini sağlamak için Büyük Ankara Festivalinde stant açan derneğin vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördüğünü söyleyen Başkan Yardımcısı Zafer Güven,"" Amacımız kene ve diğer zararlılarla bulaşa bilecek her türlü hastalıklara karşı gerek eğitim gerekse alet ekipman, gerekse ilaç konusunda vatandaşlarımızı bilinçlendirmektir. Zararlılarla mücadelenin bilinçli yapılmasını istiyoruz. Bunun içinde derneğimize ait web sitemiz www.kender.org.tr ile herkese ulaşmaya çalışıyoruz"" dedi

Kene ile mücadele derneği ilk çalışmasını pilot bölge olarak Ankara"nın hayvancılık bölgesi olan Çubuk ilçesinde başladıklarını belirten Güven, ilçede bulunan parklar, piknik alanları, ahır çevreleri ve hayvan pazarının ilaçlandığını ifade etti.

Büyük Ankara Festivalinde Kender standını ziyaret eden Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, dernek ve çalışmaları hakkında dernek yöneticilerinden bilgi aldı. Kene ve diğer zararlılarla mücadele derneğinin ilk çalışmasını Çubuk ilçesinde yapmasından dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, kendilerine çok teşekkür etti. Stantta Başkan Özden, "" İlçemiz tarım ve hayvancılığın yoğun olduğu ilçelerden biridir. Bu nedenle ilaçlama konusuna çok önem veriyoruz. İlaçlama konusunda bizden desteğini esirgemeyen Kender"e, Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek"e ve bölgemize ilaçlamada ayrı önem veren ekibine teşekkür ederim"" şeklinde konuştu





HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.