Kardiyoloji Doktorlarına Simülasyonla Eğitim

Kardiyoloji Doktorlarına Simülasyonla Eğitim

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi hazırladığı yeni projeyle kardiyoloji doktorlarına simülasyonla eğitim verecek.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, hazırladığı yeni proje ile kardiyoloji doktorlarına simülasyonla eğitim verecek.

Sağlık Bakanlığı ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi tarafından yürütülen ve Astra Zeneca firması tarafından desteklenen proje kapsamındaki eğitim, Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleştirilecek.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan, proje hakkında bilgi verirken, hastaların daha iyi tedavi edilmeleri açısından projenin hayati önem taşıdığını ve Türkiye'de bir ilk olduğunu belirtti.

Doğan, hayvan veya insanlara yönelik yapılabilecek klinik çalışmalarının biraz daha etik çerçevelerin daralmasıyla tüm dünyada simülasyon eğitimlerinde artış görüldüğünü belirterek, bu projenin kalp kriziyle sonuçlanan ölümlerin azalmasına ve akademisyenlerin eğitimine çok büyük fayda sağlandığını ifade etti.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı ve proje yürütücüsü Prof. Dr. Engin Bozkurt ise koroner kalp hastalığına bağlı ölümlerin Türkiye'deki en önemli ölüm nedenleri arasında olduğunu hatırlattı.

Simülasyon eğitimi ile kalp krizi vakalarına en kısa sürede müdahale edilebileceğini vurgulayan Bozkurt, ''Bu eğitimden ilk etapta 50, kardiyoloji ünitesinden bin doktor faydalanacaktır. Yine proje kapsamında her doktor, yaklaşık 50 vaka izleme şansına sahip olacaktır" ifadesini kullandı.

Muhabir: Hüseyin YİĞİNER
 

 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum