Kanser Semineri Ve Taraması Yapılıyor

Kanser Semineri Ve Taraması Yapılıyor

Çubuk'ta kadınlara yönelik 'Kanser Seminerleri' ile halk kanser konusunda bilgilendirildi ve kanser taraması yapıldı.

 

Ankara Onkoloji Hastanesi (KETEM) görevlisi Dr. Nazan Kapıcı, Türkiye'de kadın hastalıklarının son yıllarda hızla arttığını ve bu nedenle Çubuk Belediyesi, İl SağlıkMüdürlüğü ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen proje kapsamında eğitim seminerleri verildiğini söyledi.

Kadınlarda sıkça görülen hastalıklar ve tedavi yöntemleri konusunda her hafta bayanlara yönelik bilgilendirme çalışması yaptıklarını anlatan Kapıcı, "Günümüzde özellikle meme kanseri ve rahim ağzı kanseri gibi hastalıklar yaygınlaşmaktadır. Kadınlarımıza en az yılda bir kere muayene olmalarını tavsiye ediyoruz. Kadın hastalıklarının tedavisinde erken teşhis çok önemlidir. Bu nedenle bayanlara, kanserin tanımı, nedenleri, belirtileri, tanı yöntemleri, tedavisi ve korunma yolları konusunda bire bir eğitim veriyoruz" dedi.

Erken teşhiste kendi kendine muayene yönteminin önemli rol oynadığını vurgulayan Tıbbi Teknolog Lütfiye Ceylan ise, "Meme kanserinden korunmak için alkol ve sigaradan uzak durulmalıdır. Egzersiz ihmal edilmemeli, menopoz sonrası dönemde kilo alınmamalı, A ve C vitaminleri bolca tüketilmelidir" dedi.

Bilgilendirme ve tarama programlarının ilçe genelinde devam ettiğini anlatan Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, kanser taramasının hem çalışan ve hem katılan için duyarlılık ve gönüllülük isteyen bir çalışma olduğunu ifade etti.

Özden, "Çağımızın en önemli hastalıklarından biri olan kadın kanserlerinde erken teşhisin önemini bilindiğimiz için bu konuda bayanlarımızın eğitilmesi adına bu etkinliği önemsiyoruz. İlçe genelinde seminerler risk grubundaki tüm bayanlara ulaşana kadar devam edecek. Seminerlerin sonucunda tarama yaptırmak isteyen bayanlarımızı belediye olarak Ankara Onkoloji Hastanesi KETEM-e götürerek, taramadan da geçmesini sağlıyoruz" diye konuştu.

Yapılan hizmetin son derece hayırlı ve önemli bir hizmet olduğunu hatırlatan Özden, "Ne kadar önce tanı konulursa ölüm oranı son derece azalmış oluyor. Bu nedenle risk grubundaki tüm kadınlarımızı seminer ve taramalara bekliyoruz" dedi.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.