"İŞİN BAŞINDAYIZ"

"İŞİN BAŞINDAYIZ"

Türkiye’yi ileri teknoloji üssü haline getirmeyi hedefleyen KÜSİ kapsamında “Yenilenebilir Enerji Teknolojilerinde Yeni Fırsatlar ve Türkiye Paneli” gerçekleştirildi.

Yenilenebilir Enerji Teknolojilerinde Yeni Fırsatlar ve Türkiye Paneli, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nde düzenlendi. Kamu-üniversite-sanayi işbirliği (KÜSİ)  Planlama ve Geliştirme Kurulu’nda alınan kararlar gereği gerçekleştirilen toplantıda, yenilenebilir enerji konusunda Türkiye’nin alması gereken önlemler masaya yatırıldı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Vehbi Konarılı, Türkiye’nin bu konuda işin çok başında olunduğunu söyledi.
Doç Dr. Mükerrem Şahin moderatörlüğünde gerçekleştirilen panele, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Usta, Ankara Bilim, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Vehbi Konarılı, OSTİM Yenilenebilir enerji kümesi koordinatörü Pınar Yalman Akçengiz ve Genç Yatırımcı Oktay Tezcan katıldı.

“Üniversiteler konu üzerinde çalışmalı”
Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veli Çelik yaptığı açılış konuşmasında, üniversitede bulunan akademisyenlerin ve öğrencilerin güncel gelişmelerden haberdar olmak için bu tür etkinliklerden faydalanması gerektiğini söyledi.
Yenilenebilir enerji Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Usta, Türkiye’nin enerji kurulu gücünden ve yenilenebilir enerjide yapılan yeni kanun ve yönetmelik çalışmalarına değinerek, üniversitelerin de bu konuda çalışmalarını beklediklerini kaydetti.

İşin başındayız
Ankara Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Vehbi Konarılı yaptığı sunumda, Türkiye’nin yenilenebilir enerjide mevcut durumunu sayısal verilerle anlattı. Türkiye’nin bu konuda işin çok başında olunduğunu belirten Konarılı, kendi teknolojimizi üreterek yenilenebilir enerjiden kendi ürettiğimiz teknoloji ile faydalanmamız gerektiğini dile getirdi. Konarılı, tamamen ithal ürünler ile enerji üretmenin doğru olmadığını verilerle ispat ederek, bu sebeple çok kısa zamanda kamu-üniversite-sanayi işbirliği sağlayarak yenilenebilir enerji teknolojilerini yerli ve milli kaynaklarla üretmek gerektiğini ifade etti.

Ankara’da altyapı zengin
OSTİM Yenilenebilir enerji kümesi koordinatörü Pınar Yalman Akçengiz, yaptığı sunumda, Ankara’da konu ile ilgili yapılan çalışmaları ve firmaların hangi çalışmaları yaptığı konusunda bilgilendirme yaptı. Özellikle yeni teknolojiler konusunda kümelenmenin faydalarından bahseden Akçengiz, yenilenebilir enerji ile ilgili staj yapmak isteyen öğrenciler için Ankara’da zengin bir altyapı olduğunu söyledi.

Küçük firmalar daha avantajlı
Makine mühendisi genç yatırımcı Oktay Tezcan ise mezun olduktan sonra büyük firmalarda değil küçük firmalarda çalışmanın, yeni mezunların her konuda yetişebilmeleri için daha avantajlı olduğuna dikkat çekti. Kendisinin bu sayede kısa zamanda bir çok konuda tecrübe kazandığını, sonrasında cesaret ve girişimci ruhla kendi memleketi olan Konya Ereğli ilçesinde 1 megavatlık güneş enerjisi santrali kurmayı başardığını anlatan Tezcan, bu konuda dinleyicilere bilgi verdi.

Teşekkür plaketi
Etkin bir soru cevap kısmının ardından panelistlere teşekkür plaketleri ve belgeleri verildi. Ankara Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Vehbi Konarılı ise İl Müdürlüğü adına Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Enerji Sistemleri Bölümü Doç Dr. Mükerrem Şahin’e KÜSİ çalışmalarına verdiği katkıdan dolayı plaket takdim etti.         

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.