İnsan Sağlığı İçin Denetimlere Devam

İnsan Sağlığı İçin Denetimlere Devam

Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından gıda maddesi imalathaneleri ve satış yerlerine yapılan denetimlere ara vermeden devam ederken bu günde et toptancılarına denetim yapıldı.

Ankara"nın et ihtiyacının yaklaşık yüzde kırkına yakınını karşılayan Çubuk ilçesinde et toptancılarına sabah saat 4:00 de karşı denetim yapıldı. Denetimlerde ilçeyle özdeşleşmiş ürünlerinden biri olan et"in sağlık, hijyenik ve istenilen tüm şartların haiz olması denetim ekiplerini sevindirdi.

 Çubuk ilçesinin hayvancılık bölgesi olması ve Ankara"nın et ihtiyacının önemli bir bölümünü karşıladığını vurgulayan Sağlık İşleri Müdürü M. Akif Topçu, ""İlçemizin önemli gelir kaynaklarından olan havancılık ve et toptancılığının korunması ile zarar görmemesi için sıkı denetimler yapıyoruz. Amacımız ilçemize leke getirmeden et üretimi ve satışının yapılmasını sağlamaktır. Yapılan denetimlerde mezbahana çıkışı olup olmadığına dikkat ediyoruz. Etlerin üzerinde mühürlerin olup olmadığına ve taşıma yapılan araçların temiz olup olmadığı gibi konularda denetimler yapıyoruz"" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.