İncil'deki BAŞÖRTÜ EMRİ!

İncil'deki BAŞÖRTÜ EMRİ!

Kur'anı Kerimdeki başörtü yasağı çok tartışıldı. Peki İncil'deki yasağı biliyor musunuz? 'Ya ört, ya kes'...Yıllarca Kur'an'da başörtü zorunluluğu var mı tartışmaları yapıldı. Peki diğer dinlerde durum ne?

Mesela İncil'de örtünme ile ilgili yasağı bilen var mı?
St. Paul İncili'nde böyle bir yasak yer alıyor.
İncil'e göre, şöyle bir protokol sıralaması var..
Tanrı, İsa, Erkek, Kadın!..











Katolikliğin azizlerinden St. Paul, başörtüsü hakkında şu açıklamada bulunuyor:

"Her erkeğin başı İsa, her kadının başı erkek ve İsa' nın başı ise Tanrıdır. Erkek Tanrı'nın şanı ve çehresidir. Fakat kadın, erkeğin şanıdır. Başı örtülü olarak dua eden veyahut peygamberlik eden her erkek, başını küçük düşürür. Fakat başı örtüsüz olarak dua eden her kadın, başını küçük düşürür. Kadın örtünmüyorsa saçı da kesilsin; kadına saç kesmek veyahut tıraş etmek ayıp ise, örtünsün. Çünkü kadın erkeğin izzetidir. Çünkü erkek kadın için değil, fakat kadın erkek için yaratıldı." (Korintoslulara 1. mektup)

Rahibelerin örtünme nedeni St Paul'ün İncil'indeki bu uyarı... Katolik rahibelerin 1.000 yıldan beri başlarını örttükleri bilinmektedir.
Bugünkü Katolik kilise kanunları arasında kadınların kilisede iken başlarını örtmelerini gerektiren bir madde vardır. Amiş ve Mennoniler gibi bazı Hıristiyan mezhepleri, kadınların başlarını bugün de örttürmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum