Her tarafımız kanser!

Her tarafımız kanser!

Uzmanlar ısrarla uyarıyor; plastik tabak çatal gibi malzemelerde kanser var... Ayrıca, ucuz üretim okul kıyafetlerindeki azo boyası da kansere yol açıyor

Giydiğimiz kıyafetten, kullandığımız plastik kaplara kadar kanser hayatımızın her noktasına girdi. Özellikle plastik malzemeler ve ucuz okul kıyafetleri bu tehlikeli hastalığa davetiye çıkartıyor. Uzmanlar ise kullandığımız malzemelere dikkat etmemiz konusunda uyarıyor. 

Tekstilci Cemal Bulut piyasada satılan bazı tekstil ürünlerinin üretiminde kullanılan boya ve kimyasalların çocukların sağlığını etkilediğini belirtti. Bulut, "Bazı kumaşlarda kullanılan kanserojen etkili azo boyar maddeler, alerjik kumaş boyaları ve kumaşın terbiyesi ya da son işlem sırasında kullanılanlar ağır metal içerebiliyor. Terleme yoluyla insan vücuduna geçen söz konusu boyalar, kanseri tetikliyor" diye konuştu.

PLASTiK KAP ALARMI
Uzmanlar yemek yerken kullandığımız plastik kap ve çatallardaki büyük tehlikeyi de anlattı. Gıda sektöründe yönetici olan Murat Sağol, plastik çatal ve bıçaklardaki zararlı mikropların kanser gibi sağlık sorunlarına neden olduğunu söyledi. Sağol, "Üzerinde özellikle 3, 6 ve 7 numarası bulunan plastiklerden uzak durulmalı. Çünkü bu plastikler yiyecek ve içeceklere zehirli maddeler salıyor ve kanser yapma riski taşımakla birlikte bir grup kimyasallar içeriyor" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.