Hepatit B ve Hijyen Semineri

Hepatit B ve Hijyen Semineri

Çubuk Belediyesi, temizlik işçilerine hepatit B, hijyen ve bulaşıcı hastalıklar konusunda seminer verdi.

 

Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi Toplantı Salonunda, belediye iş yeri hekimi Dr. Ersin Arslantürk tarafından verilen seminere yaklaşık 25 personel katıldı. 

Hijyen ve bulaşıcı hastalıklar konusunda bilgi veren Dr. Arslantürk, işçilere mesai bittikten sonra iş kıyafetlerini çıkarıp normal kıyafetlerle evlerine gitmeleri ve yılda en az 2 kere muayene olmaları gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. 

Temizlik konusunda önem verilmesi gereken noktalara dikkati çeken Dr. Arslantürk, "Çalışırken mutlaka eldiven kullanılması ve ağız maskesi takılması gerekir. Temizlik araçlarında mutlaka ilk yardım setleri bulunmalı ve ayrıca her işçinin tetanos ve hepatit B aşılarını yaptırması gerekmektedir. İlaçlama bölümünde çalışanların ise her yıl karaciğer testinden geçmesi gerekiyor. Hepatit B ülkemizde sigaradan sonra bilenen en Yaygın kanserojendir" dedi. 

Söz konusu hastalıkların bulaşıcı hastalıklar olduğunu belirten Dr. Arslantür, kardeşler, akrabalar, arkadaşlar arasında özellikle de aynı evde yaşayanlar arasında geçişlerin söz konusu olduğunu söyledi. 

Dr. Arslantürk, kalabalık yaşam şartları, yatılı okul, Kışla, hapishane ve yurt gibi kötü hijyen ve sosyo-ekonomik durumun, hepatit B virüsünün bulaşma oranını artırdığına işaret ederek, bu hastalığa yakalanma riski ne kadar fazla ise bu hastalıktan kurtulma yolunun da o kadar kolay olduğunu vurguladı. 

Dr. Arslantürk, her insanın mutlaka Hepatit B aşısı yapması gerektiğini sözlerine ekledi. 

Ankara

 

(Anadolu Ajansı) 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.