Hemşirelere Yönelik Uygulamalı Güzellik Kursu

Hemşirelere Yönelik Uygulamalı Güzellik Kursu

Çubuk ilçesinde, devlet hastanesinde çalışan hemşire ve kadın doktorlara, "Mutlu Hemşire Mutlu Hasta" sloganıyla uygulamalı güzellik kursu verilmeye başlandı.

Halil Şıvgın Çubuk Devlet Hastanesinin talebi üzerine Çubuk Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kursta, 65 hemşire ve kadın doktora uygulamalı kişisel bakım ve güzellik kursu verilecek. Hastanenin poliklinikler bölümünde ayrılan ve özel olarak dizayn edilen bir serviste verilecek kurs için açılış töreni yapıldı.

Hastanenin Başhekim Yardımcısı Dr. Olgun Konak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oluşturulan özel bölümde ilk etapta 65 hemşire ve kadın doktorun kurstan faydalanacağını belirtti.

Konak, yoğun mesai ve iş stresiyle kendine yeteri kadar zaman ayıramayan sağlık çalışanlarının kursla birlikte kişisel bakımlarına daha fazla özen göstereceğini ve özgüvenlerinin artacağını vurgulayarak, "Kişisel bakım ve güzellik konusu sağlıkla iç içe olan bir konudur. En önemlisi bu konuda bilgilenmiş olacaklar. Ayrıca kendilerine güvenleri artacak. İnsan güzel olunca kendine güveni artar. Mutlu personel, güler yüzle verilen hizmetten mutlu olan hasta demektir." diye konuştu.

Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Mine İş de hastane yönetimi olarak çalışanlarını motive etmek amacıyla böyle bir kurs açtıklarını söyledi.

İş, sağlık çalışanlarının hem iş yükü hem de nöbetler nedeniyle yıprandığını dile getirerek, "Biz de 'çalışanlarımız için ne yapabiliriz" diye düşündük ve bu kursu açmaya karar verdik. Kursla çalışanlarımız hem kendilerini iyi hissedecekler hem biraz hastaneden uzaklaşacak kendilerine vakit ayıracaklar. Ben motivasyonlarının artacağını düşünüyorum. Her zaman için 'mutlu hemşire mutlu hasta' demektir." ifadelerini kullandı.

Mine İş, kursların vardiya çıkışlarında haftada 5 gün, sabah ve öğleden sonra olmak üzere 2 ayrı etapta verileceğini belirtti.

Hemşirelerden Hamide Kıran da hastane çalışanları olarak kurstan dolayı çok mutlu olduklarını ifade ederek, "Çok fazla kendimize zaman ayıramıyoruz. Kurs sayesinde kendimize güvenimiz gelir. Hastalarımızın yanında öncelikle biz kendimizi mutlu hissetmeliyiz ki hastalarımıza da iyi bakalım." dedi.

Çubuk Halk Eğitim Merkezi Güzellik Uzmanı ve Kurs Koordinatörü Emel Demirci ise hastanede açılan 3 aylık kurs ile Türkiye'de bir ilkin Çubuk'ta hayata geçirildiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.