Hemşire ve Acil Tıp Teknisyenlerinin Mezuniyet Sevinci

Hemşire ve Acil Tıp Teknisyenlerinin Mezuniyet Sevinci

Çubuk'ta Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 23. dönem mezunları için diploma töreni düzenledi.

Çubuk Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hemşirelik Bölümü'nden 71 ve Acil Tıp Teknisyenliği Bölümü'nden 24 olmak üzere, toplam 95 öğrenci mezuniyet heyecanı yaşadı. Öğrenciler, okulun kapalı spor salonunda düzenlenen törenle diplomalarını aldı.

Okul Müdürü İsmail Yıldız, burada günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan da kendisinin doktor olduğunu hatırlatarak, mezunların aynı zamanda meslektaşı olduğunu belirtti. Sağlık mesleğini icra etmenin en önemli özelliğinin insanı sevmek olduğunu ifade eden Acehan, şöyle konuştu:  

"Sağlık mesleğinde 32 yıl bir fiil çalıştım. Sağlık alanında çalışmak gerçekten bir fedakarlık isteyen ve en önemlisi yürekte insan sevgisi olması gerektiren bir meslektir. O nedenle insanı sevmeyen, insana hizmet etmeyi sevmeyen hiç kimse uzun soluklu olarak bu meslekte barınamaz ve hayatında başarılı olamaz. Öncelikle insanı seveceksiniz, daha sonra vatanı ve memleketinizi seveceksiniz."

Mezun olan öğrencilere çeşitli tavsiyelerde de bulunan Acehan, sağlık sektöründe öğrenmenin ve eğitimin sonu olmadığını sözlerine ekledi.

Meslek Dersleri Öğretmeni Ayşegül Günaydın ile birlikte meslek hayatına yeni başlayacak mezun öğrenciler "Meslek Andı"nı okudu. 

Konuşmasının ardından okulda gelenekselleşen yaş kütüğüne plaket çakan Hemşirelik Bölümü birincisi Betül Uluk ve Acil Sağlık Hizmetleri Bölümü birincisi Çiğdem Danışman diplomasını Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan'dan aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.