HASAYAD, Hasta ve Hasta Yakınlarını Bilgilendiriyor

HASAYAD, Hasta ve Hasta Yakınlarını Bilgilendiriyor

HASAYAD, Hasta ve Hasta Yakınlarını Bilgilendiriyor.

Hasta ve Hasta Yakını Haklarını Savunma Derneği (HAYASAD) Dernek Genel Başkanı Ahmet Tandoğan, HAYASAD"ın Sağlık Bakanlığı"nın istemi ile hasta ve hasta yakını haklarının tanıtılması, savunulması ve korunmasının sağlanması amacıyla gönüllü hekimler, işadamları, akademisyen, bürokrat ve hukukçular tarafından 2003 yılında kurulduğunu belirtti.


HAYASAD hakkında bilgi veren Dernek Başkanı Tandoğan, ilk yıllarda hasta hak ve sorumlulukları bilinci olmaması ve vatandaşların konuya ilgi göstermemesi nedeniyle kuruluş aşamasında değişik zorluklar ve maddi imkânsızlıklarla karşılaştıklarını söyledi.

Tandoğan, şunları kaydetti:""Önce zorluk çeksek de ilerleyen zaman sürecinde böyle bir derneğin varlığından ve hasta ve yakınlarında bir takım hakları bulunduğundan haberdar olan vatandaşlarımız derneğimize sahip çıktılar. 2003 yılında yedi kişi ile kurulan derneğimiz bu gün yüzlerce üyesi ile halkımıza hizmet etmektedir. Bu gün itibariyle kuruluş tüzüğü gereği tüm devlet hastanelerinde Hasta Hakları Kurullarına kurul üyesi gönderen, etik kurallarına bağlı hasta ve hasta yakınlarının bu güne değin ihlal edilmiş haklarını yetkili merciler nezdinde koruyan bir sivil toplum örgütü olarak yolumuza devam etmekteyiz. Yapılan çalışmalarımız neticesinde tüm sağlık çalışanlarına hasta ve hasta yakınlarının hak ve sorumlulukları bilinci yerleştirilmiş ve hasta yakınlarının, saygın hak ettikleri üstün hizmeti almaları sağlamıştır""dedi


Tandoğan, bu bilincin bu güne kadar yerleştirilip duyurulmasında emeği geçen sağlık çalışanlarına, üyelerine ve vatandaşlara şükranlarını sunduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.