Hackerların yeni hedefi kalp pilleri !

Hackerların yeni hedefi kalp pilleri !

Kalp hastalarının kullandığı uzaktan kumandalı kalp pilleri yakında hackerların yeni hedefi olabilir !

Bu da binlerce hastanın tehlikede olması demek. Hackerlar şimdi de kalp hastalarının kullandıkları uzaktan kumandalı kalp piline göz dikti. ABD'li doktorlar, son yıllarda kullanımı giderek artan uzaktan kumandalı kalp pillerinin, hackerların yakında hedefleri arasına girebileceğini belirterek, bu durumu engellemenin yollarını arıyor.

Seatlle"daki Washington Üniversitesi'nden bilgisayar uzmanı Doktor Tamara Denning, uzaktan kumandalı kalp pili sayesinde doktorun hastanın kalp ritimlerini kilometrelerce uzaklıktan bile rahatlıkla ayarlayabildiğini, bu durumun aynı zamanda hastalar için önemli bir risk taşıdığını söyledi.

Cihazların radyo dalgalarının, hackerlar tarafından kırılabileceğini vurgulayan Dr. Denning, bu durumda binlerce hastanın hayatının tehlikeye gireceğini kaydetti. Denning, bu riski ortadan kaldırmak için, hastaların üzerinde taşıyabilecekleri ve kalp pilini doktorun dışındaki insanlardan korumaya yarayacak yeni bir 'perdeleme' cihazı geliştirdiklerini açıkladı. Kol saati şeklinde tasarlanan cihazın yakında test kullanımına başlanacağı belirtildi.

Bugün

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.