Google hizmetin suyunu çıkardı

Google hizmetin suyunu çıkardı

Google, ev, işyeri, otel gibi kurum ve kuruluşların göz hizasından görüntülenmesine olanak tanıyan hizmetini yaygınlaştırıyor.

Google, ev, işyeri, otel gibi kurum ve kuruluşların göz hizasından görüntülenmesine olanak tanıyan hizmetini yaygınlaştırıyor. Eleştiri: Bu en çok hırsızlara yarar
Arama motoru Google, ev, işyeri, otel, okul gibi kurum ve kuruluşların göz hizasından görüntülenmesine olanak tanıyan hizmetin kapsamını genişletiyor. Ancak uygulama hırsızların işlerini de kolaylaştıracak

İngiltere"deki milyonlarca evin yanı sıra işyeri, klinik, otel ve okul gibi kamuya açık mekanların sadece adresleri yazılarak göz hizası görüntüsünün elde edilebileceğini belirten insan hakları ve özgürlük savunucuları, bu görüntülerin online olarak yayımlanmasının bazı suç çetelerinin faaliyetlerine de kolaylıklar sağlayacağına işaret etti.

“StreetView" adlı internet sitesinde yayımlanacak görüntülerin dünyanın herhangi bir yerinden girilecek adres ve posta koduyla elde edilebileceği, bu sayede istenen adresin 360 derecelik görüntülerinin elde edilebileceği belirtiliyor. Site sayesinde belli bir bina, insan ya da otomobilin görüntüsünün yakınlaştırılabileceğine dikkat çeken eleştirmenler, "bu sayede bir hırsız, soymak istediği ev hakkında günlerce oturduğu yerden istihbarat edinebilir ve potansiyel kurbanlarını en zayıf anlarında yakalayabilir" dedi.

Görüntülerin insanların günlük faaliyetlerini de izleme olanağı tanıdığını belirten uygulama karşıtları, yüzlerin bulanıklaştırılmasının da özel hayatın gizlilik ilkesini korumaya yetmeyeceğini, pek çok kişinin yüzü bulanıklaştırılsa bile saçı, giysileri ve diğer bazı belirgin özellikleriyle tanınabileceğine dikkat çekiyor.
Google, İngiltere için kurulacak internet sitesinin ne zaman hizmete gireceğini açıklamaktan kaçınıyor. Ancak şirketin logosunu taşıyan pek çok aracın İngiltere"nin dört bir yanında sokak ve caddelere 360 derece dönebilen dev kameralar yerleştirmeye başladığı belirtiliyor.
Google"ın daha önce başlattığı, kuş bakışı görüntü veren Google Earth sitesi de çok fazla detayın görülebildiği gerekçesiyle itirazlarla karşılaşmıştı. Bu uygulamayı eleştirenler, bunun, hırsızların soymak istedikleri evin en kolay kaçış yolları konusunda ön çalışma yapmasına olanak tanıdığını ve otomobil modelleri ile bahçelerden yansıyan zenginlik ya da fakirlik işaretlerini ortaya serdiğini savunmuştu.
ANKARA HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.