Gençlik parkı hizmete açıldı

Gençlik parkı hizmete açıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden düzenlenen Gençlik Parkı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, çok sayıda bakan, milletvekili ve davetlinin katılımıyla hizmete açıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden düzenlenerek modern bir görünüme kavuşturulan Gençlik Parkı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın da katıldığı törenle hizmete açıldı.

Gençlik Parkı"nın açılış törenine Başbakan Erdoğan"ın yanı sıra eşi Emine Erdoğan, Başbakan yardımcıları, bakanlar, Yargıtay Başkanı, YÖK Başkanı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, eşi Nevin Gökçek, Ankara Valisi, milletvekilleri, bazı ilçe belediye başkanları, davetliler ile on binlerce Ankaralı katıldı.

Törende bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, tüm vatandaşların 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı.

Başbakan Erdoğan, yeniden düzenlenen Gençlik Parkı"nın Ankara"nın nefes borusu haline geldiğini belirterek, şunları söyledi:

“Eğlence mekanlarıyla, çocuk parklarıyla, kafeleri, tiyatro ve havuzlarıyla şu anda içinde bulunduğumuz Gençlik Parkı, atıl hale gelmişti, yok olmuştu. Ama şimdi restore edilerek, çok daha farklı hale getirilerek, yeni ilavelerle Ankara"nın güç kaynağı, nefes borusu haline geldi.

Nasıl Londra"da Hyde Park, Newyork"ta Central Park varsa Ankara"da da Gençlik Parkı var. Hyde Park Londra"nın, Central Park Newyork"un simgesi haline gelmiş. Altın Park da Ankara"da bir başka güzellik. İşte Gençlik Park"ı da bunlardan bir tanesi. Mogan Parkı da öyle.

halay

Melih Bey döneminde burada yapılmış olan 5 tane dev park var. Yeni bir tanesi daha açılacak. Hayırlı olsun diyorum. Bu güzel Gençlik Parkı"nda inanıyorum ki Ankara"nın simgesini göreceğiz. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Mimarımızı özellikle tebrik ediyorum. İnşaat mühendislerine, işçilere şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Ankara"ya böyle bir eser kazandırdıkları için en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Gençlik Parkı"nın Ankara"ya ve Ankaralılara hayırlı olmasını diliyorum.”

KÜLTÜR BAKANI GÜNAY: “ANKARAMIZIN ÇOK İHTİYACI OLAN BİR HİZMETE BUGÜN HEP BİRLİKTE KAVUŞUYORUZ”

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da konuşmasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek"in şahsında Ankara Belediyesinin çalışanlarına bir Ankaralı olarak teşekkür etmek istediğini belirterek, “Gerçekten Ankara"mızın çok ihtiyacı olan bir hizmete bugün hep birlikte kavuşuyoruz” dedi.

Ankara"nın tarihte özel yeri olan önemli bir kent olduğunu kaydeden Bakan Günay, şöyle devam etti:

“Roma öncesinden bu yana çeşitli kültürlerin ayak izleri var. Selçuklu, Osmanlı ve övündüğümüz Cumhuriyetin önemli eserleri var. Bu Cumhuriyet Başkenti, Bu cumhuriyet emaneti yakın yıllara kadar hak ettiği birçok hizmeti alamamış, yenilemek ve gelişmekte bir miktar, "mum dibine ışık vermez misali", geri kalmıştı. Şimdi özellikle 2002 yılından bu yana 58 ve 59. hükümetler döneminde Ankara"mız sadece alt yapısı ile yenilenen değil, kültür, sanat ve çevre imkanlarıyla gelişen gerçek bir Cumhuriyet Başkent"ine yakışır bir hal almaya başladı. Bu imkanı Ankara ve Türkiye"de yaşatanları ben de bütün yüreğimle alkışlıyorum. gp

Gençlik Parkı hepimizin gençliğinde özel anıların yeri olan bu park artık Ankara"da gençlerimizin, çocuklarımızın her kuşaktan Ankaralının ve dışarıdan gelen yerli yabancı misafirlerin keyifle gezebilecekleri mekanlarından biri haline dönüştü. Buradaki yenilenmelerin gerçekten çağa yakıştığını, buradaki yenilenmelerden bir Başkente yakıştığını, gelişen ve güzelleşen Ankara ve Türkiye"ye yakıştığını düşünüyorum. Emeği geçenleri kutluyorum.”

BAŞKAN GÖKÇEK: “66 YILDA GENÇLİK PARKI BİR KEZ OLSUN ELE ALINMADI”

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de, Ankara"da yaşayan pek çok kişinin Gençlik Parkı"nda hatırası bulunduğunu kaydederek, bir zamanların en gözde olan parkının bir süre sonra maalesef sarhoşların, serkeşlerin gezindiği yer haline geldiğini söyledi. Bu nedenle yaklaşık 15-20 yıldır parka ailelerin gelmediğini anlatan Başkan Gökçek, “İşte bugün Gençlik Park"ı ilk zamanki kimliğine dönüyor” dedi.

1933 yılında Mustafa Kemal Atatürk tarafından talimat verilerek başlanan parkın, 1943 yılında hizmete girdiğini hatırlatan Başkan Gökçek, şunları söyledi:

“Yani aradan 66 yıl geçti. 66 yıl içerisinde gerçekten Gençlik Parkı bir kez olsun ele alınmadı. Ama bugün Gençlik Parkı yeniden doğuyor. Gençlik Parkı, Türkiye"nin en renkli parkı haline geldi. Hava kararınca ağaçlardaki ve çevredeki ışıklandırmayı ve renk cümbüşünü görebileceksiniz. Park çok daha yeşil hale getirdi. 2800 civarında ağaç vardı, bir o kadar daha diktik. Şu anda Gençlik Parkı içerisindeki çiçek ve çalı grubunun sayısı 500 bin. Yeşillik, Gençlik Parkı"na tam olarak hakim hale geldi. Biz burayı yaparken Gençli Parkı"nın ana kimliği birebir kalsın istedik. 45 bin metrekarelik dev havuz birebir aynı kaldı. Gençlik Parkı denince hemen Luna Park akla gelir. Onun için Luna Parkı da kaldırmadık. Açık hava tiyatrosunu kapalı hale getirdik. Kültür Merkezine, Gençlik Merkezini ilave ettik. Buradaki kafeterya ve lokantaları son derece modern hale getirdik. Dolayısıyla parkımız ana yapısını korurken, son derece modern bir hal aldı.”

Başkan Gökçek, “Çifte Bayramı bir arada yaşayalım istedik ve onun için parkımızın açılışını 30 Ağustos Zafer Bayramı gününe denk getirdik” diyerek devam ettiği konuşmasında, parkın mimarı Öner Tokcan"ın da Ankara"da pek çok projeye imza atan bir mimar olduğunu, Altınpark, Harikalar Diyarı ve Kuzey Ankara projesini de Mimar Tokcan"ın yaptığını hatırlattı.

ferhat-gocer

Başbakan Erdoğan da Gençlik Parkı"nın yenilenme çalışmalarını gerçekleştiren Mimar Öner Tokcan"a bir plaket verdi. Dana sonra Başbakan Erdoğan törene katılanlarla birlikte kurdeleyi keserek parkın açılışını yaptı. Sanatçı Ferhat Göçer de açılış töreninden önce sevilen şarkılarından oluşan bir konser verdi.

Açılışa töreninin ardından yaklaşık 10 bin kişiye iftar yemeği verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.