Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesinden Ücretsiz Muayene

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesinden Ücretsiz Muayene

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesinin 30. Yıl Etkinlikleri çerçevesinde Çubuk’ta vatandaşlara romatizma hastalıkları ve tedavi yöntemleri hakkında seminer verilirken, ayrıca ücretsiz muayene edildi.

GAZİ ÜNİVERSİTESİ"NİN 30. YIL DÖNÜMÜ ETKİNLİKLERİ ÇERÇEVESİNDE ÇUBUK"TA VATANDAŞLARA ROMATİZMA HASTALIĞI BİLGİLENDİRİLMESİ VE MUAYİNESİ YAPILDI


Seminere katılan Gazi Üniversitesi Rektörü Rıza Ayhan, son yıllarda Çubuk"ta Gazi Üniversitesi olarak birçok etkinlik yaptıklarını belirterek, ilçeyi ve ilçe halkını çok iyi bildiğini çünkü kendisinin bu topraklarda uzun zamanlar yaşadığını ifade etti. Konuşmasında Çubuk"un kendisi için çok önemli olduğunu vurgulayan Ayhan, üniversite olarak her türlü etkinliğe hazır olduklarını söyledi.

-GAZİ"NİN TÜM İMKANLARINI ÇUBUK HALKINA SUNMAK İSTİYORUZ

Gazi Üniversitesini ilçenin üniversitesi olarak gördüklerini ifade eden Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, üniversitenin daha önce de obezite, kan şekeri ölçümü ve bilgilendirmesi yaptığını hatırlatarak,"" Bu günde Romotoloji Bilim Dalı uzmanları ve çalışanları tarafından halkın büyük bir çoğunluğunun muzdarip olduğu romatizma hastalığı konusunda halk bilgilendirilecek ve ücretsiz muayene edilecektir. Halkımızın hizmet ayağına gelmiştir. Bu tür etkinlikleri ilçemizde yaptıkları için başta rektörümüz ve hocalarına ilçem adına teşekkür ederim. Biz Gazi Üniversitesinin tüm imkanlarını Çubuk halkına sunmak istiyoruz"" dedi

-ETKİNLİKLERİN OLABİLMESİ İÇİN BÖLGESEL YÖNETİMLERİN KATKISI VE İSTEĞİ ÇOK ÖNEMLİDİR

Daha sonra bir konuşma yapan Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Peyami Cinaz, ""Biz daha öncede Çubuk bölgemizde birçok tarama yaptık. Çubuk Kaymakamımız Sayın Meftun Dallı"nın, Belediye Başkanımız Sayın Lokman Özden"in, ve Sayın Rektörümüz Rıza Ayhan"ın katkıları ile bu günde bir etkinlik daha yapıyoruz. Bu tür etkinlikler halk için ve üniversite açısından çok önemlidir. Üniversitenin halk ile bütünleşmesidir. Tabi ki bu tür etkinliklerin olabilmesi için bölgesel yönetimlerin katkısı ve isteği çok önemlidir. İnşallah bundan sonra da birçok konuda etkinlik Çubuk"ta yapacağız"" şeklinde konuştu

-ROMATİZMA HASTALIĞI İŞ GÜCÜ KAYBINA NEDEN OLUYOR

Romatizma hastalığının iş gücü kaybına neden olduğunu vurgulayan Romotoloji Bilim Dalı Ana Bilim Başkanı Prof. Dr. Fatma Atalay, vücudun hareketini sağlayan kaslarda, kemiklerde ve eklemlerde meydana gelen ağrıların romatizma hastalığından kaynaklandığını belirtti. Atalay, vücutta meydana gelen ağrıların hafife alınmaması gerektiğini belirterek,"" Eklemlerimizde şişlik, ağrı ve kızarıklık olması, sabah uyandığımızda eklemlerimizi hareket ettirmede güçlük çekilmesi iltihaplı romatizmanın bulgusu olabilir. İltihaplı romatizma, eklemlerde şekil bozukluğuna ve eklemin hiç hareket edememesine yol açabilir. Romatizmal hastalıklarla beraber olabilen eklem dışı şikayetler ise zayıflama, iştah kaybı, ateş, göz yakınmaları (kırmızılık, kaşınma, kuruluk, bulanık görme), karın ağrısı, kanlı ishal, saç dökülmesi, güneş ışığına aşırı duyarlılık, deri döküntüsü, kuru ağız, ağız içi yara (aft), bel ve sırt ağrısı, topuk ağrısıdır. Romatizmal hastalıklar çoğunlukla kadınlarda görülmekle birlikte erkeklerde de ortaya çıkabiliyor. Çocukluk çağı dahil bütün yaş gruplarında romatizmal hastalıkların ortaya çıkması olasıdır. Romatizmal hastalıkların önemli bir bölümünün kesin nedeni bilinmemekle birlikte, bunlar genelde mikrobik ya da bulaşıcı değildir. Bunun dışında romatizmal hastalıkların bazılarında da genetik yatkınlık olabilir"" dedi.

Ağrıların giderilmesi için komşudan, arkadaştan yada eczane kalfasından ilaç alınıp içilme alışkanlığından vazgeçilmesi gerektiğini de söyleyen Atalay, bütün sağlık sorunlarında olduğu gibi romatizmal hastalıklarda da en uygun tedavinin yapılabilmesi için ilk aşamada hastalığa doğru teşhisin konulması gerektiğini sözlerine ekledi.

Sılayat gösterisi eşliğinde yapılan seminerin ardından katılımcılar ile anket yapan görevliler daha sonra hazırlanan muayene odalarında doktorlar tarafından katılımcıları tek tek muayene edildi.

Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde yapılan seminer ve muayeneye, Gazi Üniversitesi Rektörü Rıza Ayhan, Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Peyami Cinaz, Romotoloji Bilim Dalı Ana Bilim Başkanı Prof. Dr. Fatma Atalay, Atatürk Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Enver Aydın, Gazi Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yard. Doç. Dr. Demet Somuncuoğlu, Çubuk Yerleşkesi Koordinatörü İsmail Tekaüt, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Baki Erdoğan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.