Dişlerimizi Çürükten ve Soğuktan Koruyalım

Dişlerimizi Çürükten ve Soğuktan Koruyalım

Çubuk’un en büyük ağız ve diş sağlığı merkezlerinden biri olan Çubuk Ağız ve Diş Polikliniği uzmanları, özellikle soğuk havalarda dişlerin daha hassas olduğunu vurgulayarak, dişleri çürüklerden ve soğuklardan biraz daha özenle korunması gerektiği konusund

Çubuk’un en büyük ağız ve diş sağlığı merkezlerinden biri olan Çubuk Ağız ve Diş Polikliniği uzmanları, özellikle soğuk havalarda dişlerin daha hassas olduğunu vurgulayarak, dişleri çürüklerden ve soğuklardan biraz daha özenle korunması gerektiği konusunda uyardı.

- Çubuk Ağız ve Diş Polikliniği Uzman Kadrosuyla Hizmette

İlçe Merkezi Cumhuriyet Mahallesi 2. Sokak No:9’da modern ve hijyenik bir poliklinik olan Çubuk Ağız ve Diş Polikliniği uzman kadrosu ve deneyimli çalışanlarıyla halkı bilinçlendirmeye devam ediyor. Çubuk Haber olarak bize gelen sorulara uzman ekimlerden cevap aramaya devam ediyoruz. Bugünkü sorumuz ve konuğumuz Çubuk Ağız ve Diş Polikliniği Uzman Hekimlerinden Ahmet Özgür.

Soğuk havaların diş ve diş etlerine etkisi nedir? Sorusunu yönettiğimiz Diş Hekimi Ahmet Özgür, şöyle cevap verdi:  

-Soğuklarda dişlere daha çok dikkat edilmeli

“Bu havalarda genel olarak diş etlerinde ki sorunlara bağlı olarak bir hassasiyet olabilir. Diş ağrısı olmasa bile dişte hissedilen ağrılar olabilir. Bu durumlarda düzenli olarak kontrole gelinmesi gerektiğini tavsiye ediyoruz. Eğer bir sorun varsa acil olarak önlemin alınması gerekiyor.

Bu aylarda ekstra olarak bu hassasiyetlerle ilgili sorunlar olabiliyor. Özellikle sızlama şeklinde ağrılar olabiliyor. Bir hekim tarafından görüldüğünde mutlaka ona göre uygun tedaviler uygulanır. Özellikle biz bu durumlarda ne gerekiyorsa yapıyoruz.”

-Önceliklere göre tedavi uygulanıyor

Muayeneye gelen herkesi merkezlerinde hassas bir şekilde muayeneden geçirdiklerini anlatan Özgür,

“Çürüklere bağlı olarak oluşan sorunların burada genel olarak muayenesini yapıyoruz. Gerekli tedavilerini uyguluyoruz. Öncelikle de bir filmini çekerek klinik ortamında yapılan tüm işlemlerden geçiriyoruz. İşlemler aciliyet hangi dişteyse ona göre tedaviye başlıyoruz.  Öncelikle ağız normal pozisyonuna getiriliyor daha sonra gerekirse protezle eksik olan dişlerini tamamlıyoruz” dedi.

-Hastalar diş doktoru korkularını burada yeniyor

Hastaların düzenli olarak kontrole gelmeleri konusunda tavsiyede bulunan Özgür, “Hastalarımızın düzenli olarak diş bakımını yaptırmalarını istiyoruz. Ayrıyeten 6 ayda bir kontrole gelmelerini öneriyorum. Ağızlarında bir çürük var mı, diş etleri ne durumda kontrol için en az 6 ayda bir kontrole gelmeleri gerekir. Genel olarak hastalarımız bu aletlerden korkuyorlar. Hastalarımız burada en iyi şekilde karşılayarak o korkularını yenmeye çalışıyoruz”

Duygu Aydoğdu: Özel Çubuk Ağız Diş Sağlığı Polikliniği’nde çalışıyorum. İmpilantlar genellikle diş eksiliği durumunda diş ya da çok diş eksikliği durumunda dişin yerine kimyasal sabitlediğimiz protezlerdir.

2dji_0210.jpg2dji_0215.jpg2dji_0219.jpg2dji_0226.jpg2dji_0228.jpg2dsc05580.jpg2dsc05584.jpg2dsc05590.jpg2dsc05594.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.