DİŞ HASTALARI MAMAK’A SEVK EDİLECEK...

DİŞ HASTALARI MAMAK’A SEVK EDİLECEK...

Çubuk Halil Şıvgın Devlet Hastanesi’nde 5 Ünite ve 4 diş tabibi var. Bunlar 75 Yıl Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’ne bağlı olarak çalışıyorlardı.

 

                                                                                           Şuayip YAMAN

 

Haber-Yorum

Çubuk Halil Şıvgın Devlet Hastanesi’nde 5 Ünite ve 4 diş tabibi var. Bunlar 75 Yıl Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’ne bağlı olarak çalışıyorlardı.

Hastanede ki Diş Polikliniği’nde çalışan doktorlar, “şimdilerde 5 ünite var. Bunlara 3 ünite daha eklenirse bir başka ifade ile 5 +3 olsa ilçede diş ile ilgili sorun kalmaz” diyorlar. 

Bu üniteler şimdilerde Mamak İlçesindeki ADSM’ye bağlandı. Çubuklu diş hastaları bundan böyle Mamak İlçesine sevk edilecekler. Vatandaş ise bu uygulamadan memnun değil, “75. Ağız ve Diş Hastanesi’ne alışmıştık. Mamak’a nasıl gideriz” diyorlar. Gidersiniz, gidersiniz, hem de tıpış, tıpış. Ne zaman Hastane deki yanlış ve adaletsiz uygulamalara itiraz ettiniz? Çoğunuz Hastane ile ilgili yazılarımla alay ettiniz.  Yalan mı?

Poliklinikte görev yapan diş doktorları, “Polikliniğimizde malzeme sıkıntısı yok. Bu malzemelerle her türlü diş tedavisi yapabiliyoruz. Bazen kendi maharetimizi sonuna kadar zorluyoruz. Yalnız cerrahi müdahaleyi yapacak uzman doktorumuz yok.

Tek eksiğimiz uzman doktor.. Hastalara bazen çok acil cerrahi bazı müdahaleleri yapamıyoruz. Bu nedenle de bazı hastalarımızın şikâyetlerine cevap veremiyoruz. Özellikle 20’lik yaş dişlerini çekemiyoruz. Bu dişler bazen ‘pıt’ diye alıyoruz, bazen de sorun çıkartıyor. Alamıyoruz. Hastaları istemeyerekte olsa Ankara’ya sevk ediyoruz. Bu da bizi endişelendiriyor” diyorlar.

Evet, koskoca Metropol İlçede hayati cerrahi müdahaleler için ‘uzman diş doktoru’ yok. Çubuk’a da bu yakışır doğrusu…

20’lik yaş diş çekimi diğer dişlerden farklı imiş ve çoğu zaman uzmanlık gerektirirmiş.  Yirmilik dişlerin çene kemiğindeki konumu, duruş pozisyonu, büyüklüğü, üzerinin kemikle kaplı olması veya mukoza ile kaplı olması çekimi zorlaştırabilirmiş. Bu nedenle Diş polikliniğinde gerekli uzman olmadığı için her türlü 20’lik yaş diş çekimi genelde yapılamamaktadır. Konuyla ilgili şikâyetleri olan hastalar Ankara’ya sevk ediliyormuş… Hastaların 20’lik dişleri orada bir dakikada çekiliyormuş…

Bu nedenle Sağlık Bakanlığı Çubuk Bölge Sekreterliği’nin konuyla ilgili işlemleri hızlandırması gerekiyormuş…

                                   Diş Hastaları Mamak’a Sevk Edilecek...

Hastane’deki Diş Ünitesi azalacak ve diş hastaları “Ankara 75 Yıl Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi” dururken, Mamak’a sevk edilecek.

Hatırlarsanız; Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, 75. yıl Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’ne bağlı olarak 20 ünite ile Halil Şıvgın Çubuk Devlet Hastanesi’nin eski binasında bağımsız olarak açılacaktı. Ama şimdilerde 8 üniteye düşürüleceğine, bir de Çubuk Devlet Hastanesi’ne bağlı olarak hizmet vermesi düşünüldüğüne dair iddialar var.

İlçenin yağcıları ve yağdanlıkçıları buna da şükür derler. Onlara göre, “Hiç yoktan iyidir”. Onlar hiçbir zaman, “biz en iyi sağlık hizmeti istiyoruz” diyemezler. Ve onların yüzünden diğer insanlar da hizmetin en güzelini alamazlar. Onlar elma şekerine ve horoz şekerine bile kanarlar. Yeter ki bir şeyler alsınlar, hiç fark etmez.

Yağcılık ve yağdanlık yapanlar derken, ilçede hiç çalışmadan, yan gelip yatıp tüyü bitmedik yetimin hakkını yiyen “sadaka kültürü ile geçinen yaklaşık 6 bin aileyi kastediyorum. Bunlar her gün en az 3 ekmek alırlar. Bunlar bırakın Mamak’ı, hani derler ya “fiz ana” bile giderler. İlçe siyaseti de bunlara göre belirleniyor.

Saygıdeğer Çubukluların bilgilerine arz olunur !..

 Bakın, size bir fıkra anlatayım; “Aşçı her gün, patlıcanın bir yemeğini yapıyormuş, padişah kızmış: “Söyleyin aşçıya, şu patlıcandan vazgeçsin!” Yağdanlık aşçı hemen atılmış, patlıcanın ne kadar berbat bir sebze olduğunu söylemiş… Aradan aylar geçmiş, padişah patlıcanı özlemiş: “Söyleyin aşçıya, güzel bir patlıcan oturtma yapsın, arkasından da zeytinyağlı imambayıldı!” Yağdanlık aşçı hemen atılmış, patlıcanın faziletlerini, haysiyetini övmeye başlamış… Padişah, hayretle yüzüne bakmış: “Ulan, sen iki ay önce bu sofrada patlıcanı yerin dibine sokmadın mı?” Yağdanlık aşçı boynunu bükmüş: “Padişahım, ben patlıcanın değil, sizin yağdanlığınızım!”

 İşte böyle Sayın Çubuklular...

Çünkü bu fıkranın muhatabı çok sayıda Çubuklu var. Dün savunduğunu bugün eleştiren veya dün eleştirdiğini bugün savunan..

Dobra dobra konuşan dün ne ise, bugün de o olan, gerçekçi ve dürüst insanları tenzih ederim.

Ha birde Peygamberimizin bir hadisini hatırlatacağım. Peygamberimiz bir hadisinde “Nasılsanız öyle yönetilirsiniz” buyurmuşlardı. Hastane konusunda yağcılık ve yağdanlık yapanlara göre bir söz. 

Yağcı ve yağdanlıkçılar, “Bu da nereden çıktı” demeyin...

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum