Çubuk'ta Ücretsiz Sağlık Taraması

Çubuk'ta Ücretsiz Sağlık Taraması

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Yaşlılara Hizmet Merkezi ile Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından ücretsiz sağlık taraması yapıldı.

 

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Yaşlı Hizmetler ve Şefkat Evleri Şube Müdürlüğü görevlilerinden Sosyal Hizmet Uzmanı Alp Maçka öncülüğünde gerçekleşen sağlık taramasında 2 sağlık personeli, 2 hemşire ve 2 yardımcı sağlık elemanı görev aldı.

Taramada kapsamında tansiyon, şeker, kolesterol kontrollerinin ve geriatri hastalıkları, sistematik rahatsızlıklar, metabolik hastalıklar için de sağlık testleri yapıldığını belirten Sosyal Hizmet Uzmanı Maçka, hastaların tansiyon, kalp dolaşımı, metabolik hastalıklar, şeker hastalığı gibi rahatsızlığı olan yaşlıların egzersiz yapmalarını tavsiye ederek ayrıca diyet yapmaları gerektiğini söyledi.

Maçka, "Yaşlı hizmet merkezi olarak her ay 33 bin üyenin evine gidip, şeker, tansiyon ve kolesterol ölçümü yapıyoruz. Ayrıca merkez olarak ev temizliği, psikolojik yardım ve sosyal etkinlik gibi hizmetlerde de bulunuyoruz. Çubuk'ta yapacağımız iki günlük programda da kaydettiğimiz kişilere bu hizmetleri sunacağız" dedi.

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden ise yaşlılara yönelik gerçekleştirilen sağlık taramasının önemine dikkati çekerek, yapılan kontrollerle bazı hastalıkların erken teşhis edilerek tedavilerinin de daha hızlı yapılabildiğini kaydetti.

Başkan Özden, Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'e, Sosyal Hizmetler Daire Başkanı ve personelini yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

Muhabir: Hüseyin Yiğiner

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.