Çubuk'ta Ücretsiz Sağlık Taraması

Çubuk'ta Ücretsiz Sağlık Taraması

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Yaşlılara Hizmet Merkezi ile Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından Çubuk Belediyesi Kültür Merkezinde sağlık taraması yapıldı

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Yaşlı Hizmetler ve Şefkat Evleri Şube Müdürlüğü görevlilerinden Dr. Şemsi Emiroğlu yönetiminde gerçekleşen sağlık taramasında 1 sağlık personeli, 3 hemşire ve 1 yardımcı sağlık elemanı görev aldı. Taramada kapsamında, tansiyon, şeker, kolesterol kontrollerinin ve geriatri hastalıkları, sistematik rahatsızlıklar, metabolik hastalıklar için de sağlık testleri yapıldığını belirten Dr. Emiroğlu, hastaların tansiyon, kalp dolaşımı, metabolik hastalıklar, şeker hastalığı gibi rahatsızlığı olan yaşlıların egzersiz yapmalarını tavsiye ederek ayrıca diyet yapmaları gerektiğini söyledi.

Görevliler Kültür Merkezine gelen tüm vatandaşların şikayetlerini dinleyip, ücretsiz olarak sağlık taramasından geçirdiler. Erken saatlerinde başlayan sağlık taramasına çok sayıda vatandaş katıldı. Sağlık taramasından geçen vatandaşlar, duydukları memnuniyeti teşekkür ederek dile getirdiler.

Sağlık taramasını yerinde inceleyen Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, yaşlılara yönelik gerçekleştirilen sağlık taramasının önemine dikkati çekti. Yapılan kontrollerle bazı hastalıkların erken teşhis edilerek tedavilerinin de daha hızlı yapılabildiğini ifade eden Başkan Özden, Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'e, Sosyal Hizmetler Daire Başkanı ve personelini yaptıkları hayırlı hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.