Çubuk'ta Ücretsiz Kan Şekeri Ölçümü

Çubuk'ta Ücretsiz Kan Şekeri Ölçümü

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesinin 30. Yıl Etkinlikleri çerçevesinde Çubuk’ta ücretsiz kan şekeri ölçümü ve bilgilendirmesi yapılmaya başlandı.

Gazi Üniversitesi, Çubuk Kaymakamlığı ve Çubuk Belediyesi katkıları ile Tıp Fakültesi Erişkin ve Çocuk Endokrinoloji Bilim Dalları önderliğinde, Tıp Fakültesi Öğrencileri ve Sağlık Personeli tarafından yapılacak ücretsiz kan şekeri ölçümü ve bilgilendirmesi Atatürk Parkına kurulan stantlar da yapılıyor. Sabah 8:30"da açılışı yapılan etkinliğe Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Peyami Cinaz, Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden"in konuşmacı olarak katıldığı toplantıda ayrıca ücretsiz kan şekeri ölçümleri yapıldı. Konuşmacıların diyabette beslenme, insülin ve oral ilaçların kullanımı, diyabetin yaratacağı organ hasarları konuları hakkında bilgiler vereceği belirtildi.

                Atatürk Parkında yapılacak ücretsiz kan şekeri ölçümü sabah saat 7:30"da başlayarak yaklaşık 3 bin kişinin kan şekeri ölçümü yapılması hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.