Çubuk’ta sokak hayvanlarının bakımı

Çubuk’ta sokak hayvanlarının bakımı

Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'nce son bir yılda 700 sokak hayvanının tedavisinin yapıldığı, 600 hayvanının ise kısırlaştırıldığı bildirildi.

Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Mehmet Akif Topçu, müdürlüğe bağlı Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin sokak hayvanlarına yönelik önemli çalışmalar yaptığını bildirdi.  

Merkezin, son bir yılda 700 hayvana karma, iç ve dış parazit ile kuduz aşısı yaptığını, 600 sokak hayvanına ise kısırlaştırma tedavisi uygulandığı bilgisini aktaran Topçu, sahiplendirilen hayvan sayısının ise 120'ye ulaştığını kaydetti. 

Vatandaşlardan gelen istek, talep ve şikayetler doğrultusunda sahipsiz, yaralı veya saldırgan hayvanları toplayarak, tedavileri ve aşıları yapıldıktan sonra yasa gereği alındığı yere tekrar bıraktıklarını anlatan Topçu, "Tedavileri bitenleri ilçemizde bulunan doğal hayvan barınaklarına bırakıyoruz. Bu doğal barınaktan kasıt hayvanların yem, su ve barınma ihtiyaçlarını burada karşılayabiliyor. Hem belediyemiz, hem de duyarlı vatandaşlarımız bu alana yiyecek bırakıyor. Tamamen doğal şartlarda yaşıyorlar. Ayrıca vatandaşlarımızın yemek veya ekmek artıklarını çöpe atmayarak, bize teslim etmelerini istiyoruz. Bunu yapan vatandaşlarımız, hayvanlara iyilik yapmış olurlar" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.