Çubuk’ta sokak hayvanları kısırlaştırılıyor

Çubuk’ta sokak hayvanları kısırlaştırılıyor

Çubuk'ta başlatılan kampanya ile sahipli ve sokak hayvanları sağlık taramasından geçirilerek kısırlaştırılıyor.

Çubuk Belediyesi ile Ankara Büyükşehir Belediyesi‘nin ortaklaşa yürüttüğü çalışma kapsamında durumu uygun bulunan sokak hayvanları kısırlaştırma işlemine tabi tutuluyor.

İçerisinde ameliyathanenin yer aldığı mobil hayvan kliniğinde ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Veteriner Şube Müdürlüğü’ne ait evcil hayvan merkezinde, konusunda uzman veteriner hekimler, ilk olarak ultrason cihazıyla gebelik araştırması yapıyor. Ardından durumu uygun bulunan sokak hayvanları ve isteğe bağlı sahipli hayvanları kısırlaştırma işlemine tabi tutuluyor. Yaklaşık 20 dakika süren operasyon sonrasında hayvanların aşıları yapılıyor ve bir hafta evcil hayvan merkezlerinde müşahede altına alınıyorlar. Bu sürecin sonunda sokak hayvanları doğal yaşam alanlarına ya da yeni sahiplerine teslim ediliyor.

Bu kapsamda 2013 yılı içerisinde ilçe genelinde 600 adet sokak hayvanı sağlık taramasından geçirilirken, 470 adetine kuduz ve parazit aşısı, 45 sahipsiz ve 27 adette de sahipli köpek olmak üzere toplam 72 adet köpeğe de kısırlaştırma işlemi yapıldı.

Söz konusu hizmeti bölge halkının güvenliği ve huzuru için yaptıklarını kaydeden Çubuk Belediye Başkanı Sağlık İşleri Müdürü Mehmet Akif Topçu, sokak hayvanlarının muayene edilerek gerektiğinde kısırlaştırıldığını söyledi. Evinde kedi ya da köpek besleyen ailelere de çağrıda bulunan Topçu, şunları söyledi:

’’Sağlık İşleri Müdürlüğümüz ile Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Veteriner Şube Müdürlüğü işbirliğinde ve belediyemiz hizmet alımı şeklinde ücretsiz olarak yapılan çalışmalarda 2009 yılından bu tarafa 2 bin 500 sokak hayvanı, 720 adet sahipli köpek sağlık taramasından geçirildi. Bunların içerisinden sahipsiz sokak hayvanlarına kuduz ve parazit aşısı, durumu uygun olan 970 adet sahipsiz köpek ise belediyemiz hizmet alımı yöntemi ile ve Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Veteriner Şube Müdürlüğü’ne ait Sincan’da bulunan evcil hayvan merkezinde kısırlaştırılarak doğal yaşam alanlarına tekrar bırakılmıştır. Ayrıca bu süreç içerisinde sahipli köpek ve kedilerden 720 adet kuduz ve parazit aşısı yapılırken, 170 adeti de sahiplerinin isteği üzerine kısırlaştırılmıştır.’’

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum